Türkiye 900 milyon metreküp duyuruldu! Yeni fırsat için harekete geçildi

Türkiye 900 milyon metreküp duyuruldu! Yeni fırsat için harekete geçildi
Türkiye, büyük bir doğal gaz potansiyeline sahip ve bu kaynağını yurtdışına sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) olarak ihraç etme yolunda adımlar atıyor.

TBMM'den geçen düzenleme ile Türkiye, ihtiyaç fazlası doğal gazı sıvılaştırıp LNG olarak ihraç edebilme yetkisini elde etti. Bu düzenleme, Türkiye'nin enerji sektöründe önemli bir dönüşümünü temsil ediyor.

Fiziki Altyapı için Harekete Geçildi

Türkiye, şimdi sıvılaştırılmış doğal gaz tesisleri için fiziki altyapıyı oluşturma aşamasına geçiyor. Bu tesisler sayesinde, doğal gaz boru hatlarının ulaşamadığı bölgelere LNG ihracatı yapılacak.

Potansiyel Ülkeler İçin LNG İhracatı

Sıvılaştırma merkezleri sayesinde doğal gaz, LNG'ye dönüştürülerek potansiyel ülkelere gemilerle ihraç edilebilecek. Bu adım, Türkiye'nin enerji ihracatındaki çeşitliliği artıracak önemli bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

Dünya Geneline LNG İhracatı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kaynakları, yapılan düzenleme ile Türkiye'nin depolardaki gazı LNG'ye dönüştürerek dünya geneline ihracat yapabileceğini belirtiyor. Bu adım, Türkiye'nin enerji ihracatında yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.

Potansiyel Ülkelerle Ticaret

Türkiye, komşu ülkeler başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ile LNG ticaretini geliştirmeyi hedefliyor. Bu sayede enerji sektöründe ekonomik ve stratejik anlamda daha güçlü bir konuma gelmeyi planlıyor.

Geçen Yılki İhracat Rakamları

Geçtiğimiz yıl Türkiye, 900 milyon metreküplük doğal gazı ihraç etmişti. Şimdi ise yeni düzenlemeler ve fiziki altyapı çalışmalarıyla birlikte bu rakamın daha da artması bekleniyor.