Tüm vatandaşların dikkatine! Destek ödemelerinde 4.336 TL bakın şartlar neler

Tüm vatandaşların dikkatine! Destek ödemelerinde 4.336 TL bakın şartlar neler
Tüm vatandaşlara 4.336 TL değerinde destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Bu ödemeyi almak için gerekli şartlar merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı şatları açıkladı. İşte şartlar…

4.336 TL değerindeki destek ödemesi için şartlar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanı Derya Yanık destek ödemesi hakkında açıklamalar yaptı. Destek ödemeleri son dönemlerde oldukça fazla artış gösterirken bir yenisi daha vatandaşları mutlu etti. Peki, bu destek ödemesini hangi şartlar ile kimler alabilecek? Bu sorunun cevabına birlikte bakalım.

Tüm vatandaşlara 4.336 TL değerinde destek ödemesi

Milyonlarca asgari ücret ile geçinmekte olan ailelerin, memurların ve emeklilerin maaşlarına yapılan zamlar önce haftalarda belli oldu. Çalışanlarım ve emeklilerin maaşlarına yapılan zamların ardından ise, vatandaşlara yapılan destek ödemelerinin ne kadar olduğu merak konusu oldu. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık kamuoyunu bilgilendirdi. Geçinmekte zorluk çeken tüm vatandaşlara yıl yeni destek yardımları yapılmaya devam ediyor. Bu yıl da bu yardımlar doğrultusunda tüm vatandaşları sevindirecek müjdeli haber geldi. Bakıma ihtiyaç duyan, temek ihtiyaç duyan, kişisel ihtiyaçlarını tek başına karşılamakta güçlük çeken insanlar adına yapılan evde bakım aylığı artışı sevindirdi.  

Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı Derya Yanık evde bakım maaşı aylığı konusunda açıklamada bulundu. Destek ödemelerinde memur zam oranları göz önünde tutulara artış sağlandı. Böylece, geçtiğimiz yıl 3.336 TL olan evde bakım aylığı, zam ile beraber 4.336 TL şeklinde artış gösterdi. Evde bakım aylığının zam alması ile birlikte, söz konusu olan evde bakım desteğini kimlerin alabileceği merak konusu oldu. Evde bakım aylığını ağır engelli raporu bulunan, hastalığı nedeni le tuvalete gidemeyen, beslenme, giyinme, kişisel temizliğini ve merdiven inip çıkmak gibi temek ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayanlar kişiler için verilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık yardımlarıyla ihtiyaç sahibi evde bakıma muhtaç insanların maaşları düzenli olarak hak sahiplerine iletilmeye devam ediyor. Zamlı halini de hemen alabilecekler.