Tüm depremzedelere 10 bin TL para yardımı yapılacak!

Tüm depremzedelere 10 bin TL para yardımı yapılacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde evi zarar gören ailelere 10 bin TL para desteği verileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen 10 il için nakit para desteği verileceğini açıkladı. ‘’Depremden zarar gören ailelere 10 bin TL vereceğiz’’ diyen Erdoğan, paraların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yapılacağını belirtti.

Peki, hangi aile, depremden ne kadar zarar gördüğünü nasıl belgeleyecek? Bu 10.000 TL para yardımı kime nasıl verilecek?

Şu anda maalesef deprem bölgelerinde insanlar cenazelerini bile almakta sıkıntı çekiyor ve uzun bir süre beklemek zorunda kalıyor. Tüm işlerin aksadığı bu felakette, depremden zarar görenlerin, uğradıkları zararı belgelemeleri oldukça zor. Bu yüzden Aile Bakanlığı, kendilerine iletilen hasarlı bina adreslerine göre, bu binalarda oturan kimselerin belirlenen banka hesaplarına yoksa e-devlet üzerinden veya SYDV şubelerine verecekleri hesaplarına yada PTT aracılığı ile ulaştırılacağı öngörülüyor.

Depremzedelere verilecek bu 10 bin TL’lik nakit desteğinin şu anda acil ihtiyaçlar için verileceği, daha sonraki süreçte, görülen zarar dikkate alınarak yeniden meblağ belirlenip verileceği söylendi.