Trafikte fark etmeyen sürücülere yarım saate 27 bin TL ceza!

Trafikte fark etmeyen sürücülere yarım saate 27 bin TL ceza!
Trafik kurallarına uymayarak hem kendi canını hem de bir başka sürücünün canını riske attığı için hız sınırını aşan kişilere cezai işlemler uygulanmaya devam ediyor.

Trafikte denetim kış aylarının gelmesiyle birlikte artarken ceza konusunda sürücüler sık sık uyarılıyor. Trafikte hız sınırını aşan otomobil sürücülerine ceza kesiliyor. İstanbul'da hız sınırı denetimleri trafik polisleri tarafından hız kesmeden devam ediyor. 

Kış aylarının gelmesiyle birlikte trafikte dikkatin önemi daha da arttı. Özellikle de kış lastiği uygulamasının başlamasının ardından sürücüler yeni kuralları gözden geçirirken İstanbul'da  Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından trafik polisleri hız denetimi yapmaya devam ediyor. 

HIZ SINIRINI AŞANLARA CEZA!

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne sivil ekipler tarafından yarım saatte toplamda 38 araca tam 27 bin TL ceza kesti. Trafik kurallarını ihlal ederek hem kendisinin hem de diğer otomobil sürücülerinin hayatını riske atan sürücülerin karşısında trafik polisi çıktı. Kış lastiği uygulaması bir kaç gün önce gelirken hız sınırını aşan sürücülere kesilen ceza yarım saatte toplam 7 bin TL oldu. 

Sabit radarlar, EDS'ler ve gerekirse  sivil mobil radarlar ile otomobillerin hız sınırları kontrol edilmeye devam edilirken polisler güvenliğin sağlanması açısından hız sınırını aşan otomobil sürücülerine ceza kesmeye devam ediyor. İstanbul  Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil ekipler kendisinin de diğer otomobil sürücülerinin de canını tehlikeye atan kişilere göz açtırmazken cezalar kesilmeye devam ediyor. Hız sınırını aşan araçların tespiti sağlanırken sadece  yarım saatte 38 araca 27 bin liralık ceza kesildi.

HIZ SINIRINI AŞANLARA NE KADAR CEZA KESİLİYOR?

2022 güncel hız sınırı aşma cezaları ı yüzde 10 ile 30 arasında aşan bir sürücü 951 lira, yüzde 50'den fazla aşan bir sürücü ise 4 bin 64 TL olarak değişiklik gösterebiliyor. Trafikte araç kullanırken emniyet kemeri takmayan kişilere ise 436 TL ceza kesiliyor. 

Gündeme dair birçok gelişmeden anında haberdar olmak için kamugundemi.com haber sitesi bildirimlerini açmayı ve takip etmeyi unutmayınız.