Tiryakiler çok üzülecek! Tarih belli oldu, sigaraya rekor zam geliyor: Paket fiyatı 45 liraya çıkıyor

Tiryakiler   çok üzülecek! Tarih belli oldu, sigaraya rekor zam geliyor: Paket fiyatı 45 liraya çıkıyor
Sigara içenleri üzecek bir haber duyuruldu ve sigara fiyatlarına seçim öncesinde zam iddiaları bulunuyordu ve yeni zammın 10 gün içinde geleceği iddia edildi.

Sigara içenleri üzecek bir haber duyuruldu ve sigara fiyatlarına seçim öncesinde zam iddiaları bulunuyordu. Seçimden sonra zam beklendiği belirtilerek söz konusu zamla ilgili bir gelişme yaşandığı belirtildi. Sigara fiyatlarına önümüzdeki 10 gün içinde zam geleceği iddia edildi.

Sigara fiyatlarına zam geleceği iddia edilerek zammın 10 gün içinde fiyatlara yansıtılacağı iddia edildi. Sektör temsilcileri tarafından yapılan duyuruda 6 Haziran’da paket fiyatlarına yansıtılacağı bildirildi.

AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu başkanı Erol Dündar yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullanmıştı:

"Maliyetlerden dolayı 3 liralık bir zam gelecek. Ancak bu zam öncesi bize satışı durdurdular. Biz tüketicilerle karşı karşıya geliyoruz. Stokçu konumuna düşüyoruz. Firmalardan bu uygulamaya derhal son vermelerini talep ediyoruz. Şu anda hâlâ ne zaman sigara dağıtımının başlayacağını söylemiyorlar bize. Biz kamuya toplu şekilde şikayetimizi bildirdik. Değerli tüketiciler bizler stokçu değiliz satacak ürün bulmakta sorun yaşıyoruz"

Konu ile ilgili olarak Bu açıklamayı sigara firmalarının yöneticileri “Böyle bir şey söz konusu değil” diyerek yalanlamıştı. JTI Türkiye Genel Müdürü Conrad Politt sigara ürünlerine zam geleceği beklentisiyle firmaların sigara satışlarını durdurduğu ya da azalttığı yönündeki iddialara ilişkin, “Bizim açımızdan fiyat artışı beklentisi ya da başka bir saikten kaynaklanan olağan dışı bir durum söz konusu değildir” ifadesini kullanmıştı.

45 LİRA OLACAK 

Sigara zammın 10 gün içerisinde fiyatlara yansıtılacağı iddia edilerek sektör temsilcileri daha da ileri giderek net tarih verildiği bildirildi. ammın 6 Haziran’da paket fiyatlarına yansıtılacağı iddiası gündeme geldi. Bununla beraber sigara fiyatlarındaki zam oranları oldukça yüksek seviyelerde olduğu belirtilerek en ucuz sigara bile önemli bir fiyat artışıyla karşı karşıya kalacağı ifade edildi. Sektör temsilcileri en ucuz sigara fiyatının fiyatı 35 TL civarında olacağını en yüksek fiyatlı sigarının da 45 lira sınırını zorlayabileceği ileri sürdü.