Temmuz ayını işaret etti! Emekli maaşına refah payı zammı: Bakan Işıkhan duyurdu

Temmuz ayını işaret etti! Emekli maaşına refah payı zammı: Bakan Işıkhan duyurdu
AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye refah payı verilmesine ilişkin "Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için temmuz ayını bekleyelim" dedi.

Bakan Işıkhan, asgari ücrette ara zam yapılmasına ilişkin soruya da "Ara zam gündemde yok. Enflasyonla ilgili gelen verilerimiz çok güzel" yanıtını verdi.

Emekli Maaşları İçin 3 Farklı Formül

Memur ve emekli maaşlarının belirlenmesine yaklaşık 1.5 ay kala, emeklilere ne kadar zam yapılacağı merak konusu. Kamuoyunda, emekli maaşlarının belirlenmesi için 3 farklı formül üzerinde konuşuluyor.

Taban Maaşın Artırılması

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz'a göre, en düşük emekli maaşının 12.500 TL - 15.000 TL seviyelerine çıkarılması öngörülüyor. Bu, taban aylığın artırılması anlamına gelir ve özellikle düşük maaş alan emeklileri destekler.

Refah Payı

Önceki dönemlerde olduğu gibi, memur emeklilerine refah payı eklemesi yapılabilir. Bu, emeklilerin maaşlarının artırılmasına katkı sağlayabilir.

Kök Maaşa Seyyanen Zam

Kök maaşa seyyanen zam yapılması, bütçe dengelerini etkileyecek bir hamle olabilir. Ancak bu formül, ekonomik sebeplerle biraz uzak görünüyor.

Hangi Formül Güçlü?

Yılmaz'a göre, en güçlü beklenti en düşük emekli maaşının yükseltilmesi ve emekli maaşlarının eşitlenmesi yönünde. Bu, emeklilere daha iyi bir yaşam standardı sağlayabilir.