TC no son hanesini bilenler dikkat: Bakanlık açıkladı hemen hesaplarınıza bakın! Ödeme yatırılabilir

TC no son hanesini bilenler dikkat: Bakanlık açıkladı hemen hesaplarınıza bakın! Ödeme yatırılabilir
Devlet, çeşitli destek ödemelerini vatandaşların TC kimlik numarasının son hanesine göre yatırıyor. Bu kapsamda gelen son habere göre TC kimlik numarasının son hanesini bilenler için yeni bir açıklama geldi. Bakanlık duyurdu! Hemen hesaplarınıza bakın! Ödeme yatırılmış olabilir.

Gelen son habere göre Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çitçilere tarımsal destek ödemesi yapılıyor. Bakan Vahit Kirişçi sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamasında mayıs ayı destek ödemelerinin bugün başladığını duyurdu.

Tarımsal üretimi desteklemek, kırsal kalkınmayı sağlamak, verimi yükseltmek ve çiftçi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak adına devlet destek ödemelerine devam ediyor. Az önce bakanlık destek ödemelerinin bugün yatırılmaya başlandığını söyledi.

430 MİLYON TL DESTEK YATIRILIYOR

Toplamda 430 milyon 589 bin 728 TL’lik destek ödemesine dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ”430 milyon 589 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun.” Açıklamasını yaparak çiftçilere güzel haber verdi.

DESTEK ÖDEMESİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Mayıs ayı için tarımsal destek ödemelerinin yatırılmaya başlandığını söyleyen Vahit Kirişçi desteğin alt başlığını da açıkladı. Buna göre çiftçilere yapılacak ödemelerin detayları şu şekilde:

Hayvan Hastalığı Tazminatı desteği kapsamında 407 milyon 840 bin 810 TL

Kırsal Kalkınma Yatırımları desteği kapsamında 14 milyon 690 bin 468 TL

Afet Bölgesi İlan Edilen İllerdeki Yetiştiricilere Yem desteği kapsamında 8 milyon 58 bin 450 TL