T.C. sonu 0,2,4,6,8 olanlar dikkat! Banka hesabınıza 4.196 TL yatırıldı: ATM'lerden çekebilirsiniz

T.C. sonu 0,2,4,6,8 olanlar dikkat! Banka hesabınıza 4.196 TL yatırıldı: ATM'lerden çekebilirsiniz
Ödeme bekleyenler için sevindirici bir haber geldi: Paralar hesaplara yatırıldı! Yapılan duyuru ile, hak sahiplerine paralarının ulaştırıldığı bildirildi. Toplamda 4 bin 196 TL tutarındaki ödemeler, hesaplara aktarıldı.

Devletin destek ödemeleri kapsamında yaşlı ve engelli aylıkları da hesaplara yatırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara aktarıldığını duyurdu. Buna göre, mart ayı yaşlı ve engelli maaşları gerçekleşti.

Toplamda 4,8 Milyar Lira Ödeme Gerçekleşti

Vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarını sağlamak amacıyla devlet, ödemelerdeki desteğini sürdürüyor. Bakan Göktaş, mart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar lira tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını belirtti. Bu ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlara hayırlı olması temennisiyle ifadelerini paylaştı.

Temmuz-Aralık Ayında Yeniden Zam

2024 yılı Ocak-Temmuz ayları arasında engelli aylığı alanlara yapılan ödemeler de belirlendi. Engelli aylığı, engel oranına göre farklılık gösteriyor. Yüzde 40-69 arası olanlara 2 bin 797.81 lira, yüzde 70 ve üzeri olanlara ise 4 bin 196,70 lira ödeme yapılıyor. 18 yaş altı engellilere ise 2 bin 797,81 lira ödeme gerçekleşiyor. Engelli maaşları yılda iki kez zamlandığından, Temmuz-Aralık ayında yeniden güncellenecek.