Sonunda beklenen haber geldi! Bayram ikramiyelerine yüzde 280 zam: İşte 2023 yılı bayram ikramiyesi

Sonunda beklenen haber geldi! Bayram ikramiyelerine yüzde 280 zam: İşte 2023 yılı bayram ikramiyesi
Emeklileri sevindirecek açıklama yapıldı ve Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramında verilecek olan ikramiyelere zam geleceği ifade edildi. Bu noktada Ankara'da konuşulan rakamlar paylaşıldı.

2018 yılından beri uygulanan emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandığı belirtilerek 2018'de iki bayramda da ayrı ayrı 1000 lira olarak ödenen bayram ikramiyeleri daha sonra 1.100 liraya kadar yükseltilmişti. Bu noktada seçim öncesinde ikramiyelere zam yapılacağı konuşulmaya başlandı.

SEÇİM ÖNCESİ ZAM 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası seçimin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağı ön görülürken Ankara'daki kulislerde seçim öncesi zam hazırlığı yapıldığı iddia edildi. Kısa Dalga'daki köşesinde bir yazı kaleme alan Mehmet Çetingüleç kulislerde konuşulanları yazdı ve ikramiyelere zam yapılacağını belirtti.

Çetingüleç yazısında Asgari ücrete, memur ve emeklilere ek zam yapılacağını iddia ettş ve 14 Mayıs'ta yapılacağı ön görülen seçimler öncesi Ankara kulisleri de hareketlendiği aktarıldı. Çetingüleç yazısında bayram ikramiyelerinden asgari ücret ve memur emekli maaşlarına kadar zam yapılacağı iddia edildi.

BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM 

Konu ile ilgili olarak Çetingüleç yazısında bayram ikramiyelerinin 2 bin 500 TL ile 3 bin lira aralığında olabileceğini aktardı. Çetingüleç yazısında şu ifadeleri kullandı:

"İktidar olası 14 Mayıs genel seçimlerine emekli ikramiyesini artırıp maaşlara ek zam yaparak gitmeyi planlıyor.

Ankara'da konuşulan "ham bilgi" şöyle:

Emeklilerin halen 1100 lira olan ikramiyeleri 2 bin 500-3 bin lira aralığında bir rakama yükseltilecek. 3 bin lira olması durumunda  bayram ikramiyesi yüzde 280 zam almış olacak.

Asgari ücrete yüzde 10, emeklilere yüzde 10-20 arasında ek zam yapılacak."