Son dakika memur ve emekliye ek zam oranı belli oldu! Maaşlara yüzde 15 ek zam yapılacak: İşte yeni zamlı maaş tablosu

Son dakika memur ve emekliye ek zam oranı belli oldu! Maaşlara yüzde 15 ek zam yapılacak: İşte yeni zamlı maaş tablosu
Emekli ve memurlara yeni yıl ile beraber yüzde 30 oranında zam yapılmıştı ve yüzde 15 oranında ek zam yapılabileceği belirtildi. Henüz SSK ve BAĞKUR açıklamada bulunmazken emekliler araştırmalarına başladı.

SSK, Bağkur, Memur ve Emekli maaşlarına yönelik %30 zam yapılmışken, gündemde %15 ek zam yapılacağı iddiaları bulunuyor. Bununla beraber kamu görevlileri ve emeklilerin Ocak ayına özel zam oranları belli oldu ve %30'luk artış gözlemlendiği ifade edildi.

MAAŞLARA YÜZDE 15 EK ZAM 

Bu doğrultuda en düşük emekli maaşı 5.500 TL'ye, en düşük memur maaşı ise 11 bin 848 TL'ye çıkarıldığı belirtilerek bu zamlarla beraber ek ödemeler de yapıldığı ifade edildi. Bunun yanı sıra maaşlara ek zam olup olmayacağı da araştırılmaya başlandı. Bu noktada maaşlara yüzde 15 ek zam daha yapılacağı iddia edildi.

TOPLAM YÜZDE 45 ZAM 

Kamu görevlilerinin ve emeklilerin maaşlarına %15 ek zam ilavesi yapılacağı iddiası son günlerde ortaya çıkarken bu iddia hayata geçer ve zam yapılırsa yılbaşında alınan %30 zam oranının, %45'e çıkarılmış olacak.

ZAM OLURSA İŞTE MAAŞLAR 

Bu iddia hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu açıklama yapıldığında ise okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz. SSK, Bağkur ve Memur maaşlarına %15 ek zam ilavesi yapılırsa ne kadar olacağı araştırıldı ve zam yapılırsa maaşlar SSK BAĞKUR: 5.500 TL %15 ZAMLI: 6.325 TL MEMUR: 11.848 TL %15 ZAMLI: 13.625 TL şeklinde olacak.

ANLIK HABERDAR EDECEĞİZ

Gündemdeki iddiaların yanı sıra, uzun süredir talep edilen intibak yasasının da konuşulmaya başlandığı belirtilirken kamu görevlilerinin ve emeklilerin maaşlarına %15 ek zam ilavesinin gelip gelmeyeceği araştırılmaya başlandı.

Konu hakkında bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.