Son dakika emekli bayram ikramiyeleri belli oldu: 2.200 lira ödenecek! İkramiyeler o tarihte hesaplara yatacak

Son dakika emekli bayram ikramiyeleri belli oldu: 2.200 lira ödenecek! İkramiyeler o tarihte hesaplara yatacak
Emekli vatandaşları ilgilendiren konuya ilişkin detaylar belli olmaya başladığı belirtilerek emekli ikramiyelerindekisoru işaretleri de yavaş yavaş ortadan kalkamaya başladığı bildirildi.

Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı için 1.100 TL, Kurban Bayramı için 1.100 TL toplamda 2.200 TL verilmesinin ardından emekliler ne kadar ödeme yapılacağını arşatırmaya başladı. 

2023 yılına girdiğimiz yıl içerisinde asgari ücrete uygulanan zammın ardından emekli ve memur maaşlarında da değişiklikler meydana gelirken bayram ikramiyelerine de zam yapılması bekleniyordu.

3 BİN LİRA OLMASI BEKLENİYORDU

Kulis de geçen konuşmalarda Bayram ikramiyesinin 2500 ila 3000 TL arasında olacağı konuşuluyordu. Ramazana çok az bir süre kala zammın açıklanması bekleniyordu ancak bu zam açıklanmadı. 

Ramazana sayılı günler kala milyonlarca emekli vatandaşın yakından takip ettiği konulardan bir tanesi emekli ikramiyelerinde ne gibi bir değişiklik yapılacağı yönde olduğu belirtildi. Peki zam yapılacak mı?

Geçtiğimiz yıl emekli ikramiyelerinde büyük bir hüsran yaşayan emekli vatandaşlar, bu yıldan büyük ölçüde umutlu olurken emekli ikramiyelerine ilişkin bir açıklama heyecanla bekleniyor.

İKRAMİYE TUTARI VE ÖDEME TARİHİ 

Şu anda henüz bayram ikramiyelerine zam yapılmadı. Yani emekli bayram ikramiyeleri 2.200 lira olarak ödenecek. Yani emeklilere Ramazan bayramında 1.100 lira Kurban Bayramında 1.100 lira ikramiye ödemesi yapılacak. Ayrıca ödeme tarihleri de belli oldu. Buna göre bayramlardan 1 hafta önce ikramiye ödemeleri yapılacak.