SOCAR’dan akaryakıt desteği: ücretsiz verilecek!

SOCAR’dan akaryakıt desteği: ücretsiz verilecek!
SOCAR’dan deprem bölgeleri için akaryakıt desteği açıklaması geldi. SOCAR, 5 deprem bölgesi için ücretsiz akaryakıt desteği vereceklerini söyledi.

Depremin en fazla etkilediği Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Hatay’da maalesef insanlar akaryakıt bulamıyorlar. Malatyalılar benzin, motorin veya LPG alabilmek için Elazığ’a gittiklerini açıklarken, SOCAR’dan son dakika bir akaryakıt desteği açıklaması geldi.

SOCAR Türkiye, deprem bölgesindeki 5 ilde faaliyet gösteren ambulans, itfaiye araçları, AFAD ve diğer resmi kurumların arama kurtarma araçlarına ücretsiz akaryakıt desteği sağladığını duyurdu.

Bu kapsamda, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'daki bazı istasyonlardan ambulans, itfaiye araçları, AFAD ve diğer resmi kurumların arama kurtarma araçlarına ücretsiz benzin ve motorin sağlandığı kaydedilen açıklamada, "Arama kurtarma araçlarına sınırlı kapasite ile en hızlı şekilde destek sağlayabilmemiz için deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın bireysel araçlarının yakıt ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanması mümkün olmayacaktır.

İstasyonlarımızın telefonlarının ulaşılabilir olması önem arz etmektedir. Bu kapsam dışında yapılan aramaların ulaşması gereken kişi ve kurumların erişimini engelleyeceğini ve kurtarma çalışmalarını aksatabileceğini önemle hatırlatmak isteriz." ifadeleri kullanıldı.