Sigara içen bu sefer kesin bırakacak! Böyle zam asla olmamıştı: Zamlı sigara fiyatları belli oldu

Sigara içen bu sefer kesin bırakacak! Böyle zam asla olmamıştı: Zamlı sigara fiyatları belli oldu
Sigara içenler bu yıl resmen zamlara doydu. Yılbaşından bu yana gelen zamlardan sonra geçtiğimiz aylarda yine zam geleceği iddia edilmişti. Ancak bu sefer açıklamayı Özgür Aybaş yaptı. Aybaş, önümüzdeki günlerde sigara fiyatlarına zam gelebileceğini duyurdu. İşte sigaraya beklenen zam miktarı..

Sigara içenleri yakından ilgilendiren açıklama Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş tarafından geldi. Aybaş, yaptığı açıklamasında zam sebebi ile satışların durduğunu yetkililerin ise 10 TL’ye kadar zam yapılabileceğini söyledi.

Seçimlerden sonra gözler pek çok kişi için yükselen fiyatlara çevrildi. Alkol ve benzinden sonra zamlanan bir diğer kalem ise sigara fiyatları oldu.

YAKLAŞIK BİR HAFTADIR..

Konuya ilişkin açıklamayı Tekel Bayiler Platformu Özgür Aybaş yaptı. Aybaş, yaptığı açıklamasında sigara satışı yapan firmaların yaklaşık olarak bir haftadır bakkallara ve tekel bayilere ürün satışında sınırlama getirdiğini belirtti.

MAKSİMUM 10 TL ZAM

Aybaş, zam beklentisine ilişkin de şu paylaşımı yaptı:

“Sigara satışı neredeyse durduruldu. Bayiler bazı sigaraları adetli veriyor. Firma kendisini korumaya çalışıyor, deposunda malını tutmaya çalışıyor. Yetkililer maksimum 10 lira ile 7 lira arasında zam beklediklerini söylüyor”