SGK harekete geçti toplu para ödemesi yapıyor! Asgari ücretli çalışanlara toplu para ödeniyor: 24 bin 909 lira alacaksınız

SGK harekete geçti toplu para ödemesi yapıyor! Asgari ücretli çalışanlara toplu para ödeniyor: 24 bin 909 lira alacaksınız
Asgari ücretli çalışanları ilgilendiren çok önemli bir duyuru yapıldı ve SGK'a hazırlıkların tamamlandı ve toplu para ödemesi ile beraber toplam 24.909 lira para verileceği bildirildi.

Milyonlarca çalışan kişiyi direkt olarak etkileyen önemli bir gelişme yaşandığı belrtilerek 2023 yılı ile beraber ödemelerin güncellendiği ifade edildi. Bu doğrultuda SGK tarafından hazırlıkların başladığı ve asgari ücretli çalışanlara 24 bin 909 lira nakit para ödemesi yapılacağı ifade edildi.

ANNELERE 24.909 TL ÖDEME

Yasaya göre doğumdan sonra 8 ve doğumdan önce de 8 olmak üzere toplam da 16 hafta izin verildiği bildirilerek eğer gebelik ikiz olursa bu süreye +2 hafta daha eklendiği duyuruldu. Bu kapsamda süre boyunca anne olanların devletten toplu para aldığı ve bu ödemelerin PTT aracılığı ile alınacağı ifade edildi. Asgari ücretli çalışan anneler ise doğumdan sonr başvurusunu yaparak bu ödemelerini alabiliyorlar.

IBAN'LARA DA YATIRILIYOR 

Sigortalı bir şekilde çalışan anne en düşük 24 bin 909 TL alabileceği paylaşıldı ve bu ödemeleri annelerin PTT'den alabileceği ifade edildi. Bunun yanı sıra başvuru sırasında paylaşılan IBAN'a da paraların yatırılabileceği vurgulandı. Ancak bu ödemeyi almak için bazı koşullar bulunuyor. Bu koşullar ise şöyle:

ÖDEME KOŞULLARI 

"-Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırılmış olmalı. Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor.

-Kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi gerekiyor. Rapor süresince yani 112 gün içinde işyerinde çalışmamak şart.

-Kadın çalışan, doktordan alacağı raporu işyerine teslim etmeli. Diğer işlemler işyeri tarafından yapılıyor."