Otomobil Üretimi 67 Yılın En Düşük Seviyesine Ulaştı

Otomobil Üretimi 67 Yılın En Düşük Seviyesine Ulaştı
Dünya piyasalarında otomobil üretimi 67 yılın en düşük seviyesine ulaştı.

Rakamlara göre, İngiltere otomobil üretimi, küresel yarı iletken çip kıtlığı nedeniyle üretime darbe vurduğu için geçen yıl 1956'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Motor İmalatçıları ve Tüccarları Derneği (SMMT), 2022'de bir önceki yıl üretilen 859.575'e göre yüzde 9,8 düşüşle toplam 775.014 araba üretildiğini söyledi.

Aralık ayı, Ekim ve Kasım aylarındaki büyümenin ardından yıllık %17,9 düşüşle dalgalı bir 12 ayı tamamladı. 2022 için yıllık toplam, 2019'daki koronavirüs öncesi seviyelere göre yüzde 40,5 düştü.

Geçen yıl Birleşik Krallık için hacimler, 2021'e kıyasla yüzde 9,4 arttı, ancak bu, İngiltere yapımı beş arabadan dördünün denizaşırı ülkelere sevk edilmesiyle ihracattaki yüzde 14,0'lik düşüşü telafi edemedi. SMMT, küresel yarı iletken çip kıtlığının, otomobil üreticilerinin talep doğrultusunda araç üretme kabiliyetini sınırladığını söyledi.

Ayrıca rakamların, Honda'nın Swindon'daki fabrikasının Temmuz 2021'de kapatıldığını ve Stellantis'in fabrikayı elektrikli kamyonet yapmak için yeniden kullanma planlarının bir parçası olarak Nisan 2022'de Ellesmere Limanı'ndaki Vauxhall Astra üretimini durdurma kararını yansıttığını da belirtti.

Rekor düzeyde elektrikli araç üretildi ve tüm arabaların neredeyse üçte biri tamamen elektrikli veya hibrit yapıldı.

SMMT'ye göre, yalnızca ihracatta 10 milyar sterlin değerindeydiler. Endüstri kuruluşunun CEO'su Mike Hawes şunları söyledi: "Bu rakamlar, 2022'nin Birleşik Krallık otomobil üretimi için ne kadar zor olduğunu yansıtıyor, ancak yine de her zamankinden daha fazla elektrikli araç ürettik - yüksek değerli, son teknoloji modeller, dünya çapında talep görüyor. .

“Bu sektörün, bu sıfır emisyonlu modellerden daha fazlasını inşa ederek ekonomik büyüme sağlama potansiyeli apaçık ortada; ancak, şimdi doğru kararları almalıyız.

"Bu, İngiltere'deki pil üretiminin hızlı bir şekilde yükseltilmesini ve İngiltere otomotiv sektörünün temel güçlü yönlerine dayalı olarak elektrikli araçlara geçişi sağlayacak bir stratejinin şekillendirilmesi anlamına geliyor - yüksek vasıflı ve esnek bir iş gücü, mühendislik mükemmelliği, teknik yenilik ve üretkenlik seviyeleri en iyiler arasında yer alıyor. Avrupa."

Elektrikli otomobil aküsü start-up'ı Britishvolt , geçen hafta yaklaşık 300 kişinin işini kaybetmesiyle çöktü.

Northumberland'da bir giga fabrika kurma planları vardı, ancak yeterli finansmanı sağlayamadı.