Öğrencilere 1.600 TL yardım parası veriliyor! Mutlaka başvurun: İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri alacak

Öğrencilere 1.600 TL yardım parası veriliyor! Mutlaka başvurun: İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri alacak
Öğrencilere yardım parası ödemeleri hakkında flaş gelişme yaşandı. BU doğrultuda başvuru yapanlara 1.600 lira para verileceği ifade edildi.

Devlet tarafından destek ödemelerinin gerçekleştirilmeye başlandığı belirtilerek bu desteklerden birinin de SED ödemeleri olduğu aktarıldı. Aşağıdaki link üzerinden başvuru yapılabileceği belirtildi ve başvuru yapıp, başvurusu onaylanan hak sahiplerine 1611 TL para verileceği ifade edildi. 

1.611 TL VERİLECEK

Yüzlerce kişi karşılıksız ödeme imkanına sahip olunduğu belirtilerek Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) kapsamında öğrencilerin eğitim giderlerinin karşılanması için 1.611 TL nakit yardım sağlandığı ödemelerin PTT aracılığı ile yapıldığı ifade edildi.

BAŞVURU AYRINTILARI

Öğrenci destek başvurusunda bulunmak isteyenler detayları merak ederken bu destek için e-Devlet üzerinden başvuru yapılması gerektiği bildirildi. https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi linki üzerinden başvuru yapılabilir.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak ve e-Devlete girip T.C. Kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra çıkan ekranda adımlar izlenerek başvuru yapılabileceği ifade edildi. 

PTT'DEN ALINACAK 

1611 TL öğrenci yardımı başvurunuzu yapıp onaylandıktan sonra her ay paranızı size en yakın PTT şubesine kimliğinizle gidip ödemenizi alabileceğiniz belirtilerek öğrenci yardımı paralarının ayın 15'inden itibaren hesaplara geçeceği ifade edildi.