O tarihte bnka hesabınıza para yatacak! Emekliler banka ATM'lerine giderek parasını çekebilir

O tarihte bnka hesabınıza para yatacak! Emekliler banka ATM'lerine giderek parasını çekebilir
Emeklilerin beklediği bayram ikramiyeleri için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiren ödeme tarihleri belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu önemli duyuruyu sosyal medya hesabından yaptı.

Bakan Işıkhan'ın sosyal medya paylaşımına göre, emekli vatandaşların bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında ödenecek. Bu tarihler, emeklilerin banka hesaplarına bayram öncesi maaşlarına ek olarak yatırılacak.

SSK Emeklilerinin Ödeme Takvimi

SSK emeklileri için ödeme takvimi de netleşti. Gelir ve aylık alan SSK emeklilerinin ödemeleri, belirli günlerde gerçekleşecek. Ayın hangi günlerinde maaş alan emeklilerin, bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplarına yatacağı da belli oldu.

Ödeme Takvimi Detayları

Örneğin, 4 (a) kapsamında gelir ve aylık alan SSK emeklilerinden ödeme günü ayın 17 ve 18'i olanlara 2 Nisan'da, 19, 20, 21 ve 22'si olanlara 3 Nisan'da, 23, 24, 25 ve 26'sı olanlara ise 4 Nisan tarihinde ödeme yapılacak.

Emekli Sandığı Emeklileri de Unutulmadı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Emekli Sandığı kapsamında aylık alan emeklilerin ödeme günleri de belirlendi. Her ayın 1 ile 5'i arasında aylık alan Emekli Sandığı emeklilerinin bayram ikramiyesi ödemeleri, belirli günlerde hesaplarına yatırılacak.

Ödemelerin Yapılacağı Tarihler

Buna göre, 4 (c) kapsamında Emekli Sandığı'ndan aylık alanlardan ödeme günü ayın 1 ve 2'si olanlara 2 Nisan'da, 3, 4 ve 5'i olanlara aylıklarıyla birlikte aynı gün, yani 3-5 Nisan tarihleri arasında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

Emeklilerin gözü ödemeye çevrildi ve bu bekleyişe son verildi. Bayram ikramiyeleri için belirlenen tarihler emeklilerin yüzünü güldürdü. Artık emekliler, bayram öncesinde maaşlarına ek olarak bu ödemeleri de hesaplarına alacaklar.