Nisan ayında çok sert arttı! Beklenen veriler bu sabah açıklandı

Nisan ayında çok sert arttı! Beklenen veriler bu sabah açıklandı
TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarına göre, nisan ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri kamuoyuyla paylaşıldı.

Nisandaki güven endeksi, mart ayına kıyasla yüzde 1,4'lük bir artışla 80,5 oldu, geçen ay 79,4 olarak kaydedilmişti.

Nisan ayında hanenin maddi durumu endeksi, mart ayında 66,6 iken yüzde 2,3'lük bir azalışla 65'e geriledi. Öte yandan, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi, martta 78,9 olarak belirlenmişken nisanda yüzde 5'lik bir artışla 82,9 olarak ölçüldü.

Genel Ekonomik Durum Beklentisi: Yükseliş Gösteriyor

Gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi, geçen ay 74,9 iken nisan ayında yüzde 4,4'lük bir artışla 78,1'e yükseldi. Bu artış, ekonomik beklentilerin olumlu yönde ilerlediğine işaret ediyor.

Dayanıklı Tüketim Mallarına Harcama Düşüncesi: Değişimler

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi, mart ayında 97 iken nisanda yüzde 1,2'lik bir azalışla 95,8'e geriledi. Bu durum, tüketici harcamalarındaki değişimlere dair önemli ipuçları veriyor.

TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı tüketici güven endeksi verileri, ekonomik durumun ve tüketici beklentilerinin yakından takip edildiği bir dönemde dikkatle inceleniyor.