Müjdeyi Erdoğan verdi: 0 faizli kredi verilecek! Acil paraya ihtiyacı olan yaşadı: Başvuru detayları

Müjdeyi Erdoğan verdi: 0 faizli kredi verilecek! Acil paraya ihtiyacı olan yaşadı: Başvuru detayları
Son dönemlerde sıfır faizli kredi araştırması büyük bir hız kazandı. Artık gösteren enflasyon ve ekonomik kriz özellikle yeni ev kuracak gençlerin en büyük sorunları arasında oldu. Yüzde 0 faizli ve 2 yıl geri ödemesiz kredinin detayları haberimizde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en önemli seçim vaatlerinden biri de 48 ay vadeli ve yüzde 0 faizli 150 bin TL kredisiydi. Bu krediye kimlerin başvurabileceği ve ödemelerin nasıl olacağı merak konusu olmuştu. Erdoğan, geçen haftalarda merak edilen krediye ilişkin detayları aktardı.

SIFIR FAİZLİ KREDİ VERİLECEK

Yüzde 0 faizli ve 150 bin TL’ye kadar verilecek evlilik kredisine ilişkin detaylar geçtiğimiz hafta duyurulmuştu. Kredinin 2 yıl boyunca geri ödemesiz olması herkesi sevindirirken Erdoğan detaylarla ilişkin şunları söyledi:

“Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir”

HANGİ BANKALARDA EVLİLİK KREDİSİ VAR?

Evlilik kredisinden yararlanmak isteyenler için özellikle kredinin hangi bankalar tarafından verileceği merak konusu oldu. Aile ve Gençlik Bakanlığı aracılığı ile verilecek olan bu kredide başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağı henüz belli değil. Yeni kabinenin kurulup açıklanmasından sonra evlilik kredisine ilişkin ayrıntıların önümüzdeki günlerde belli olması planlanıyor.