Milyonlarca kişiye müjde! Bakan Şimşek 'En kötüsü geride kaldı' diyerek duyurdu

Milyonlarca kişiye müjde! Bakan Şimşek 'En kötüsü geride kaldı' diyerek duyurdu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mayıs ayı enflasyonuyla ilgili önemli bir değerlendirme yaptı. "En kötüsü geride kaldı" diyen Bakan Şimşek, geçmiş 12 ayın birikimli etkilerini içeren yıllık enflasyonda en yüksek seviyeyi bu ay gördüklerini belirtti

Bakan Şimşek, enflasyonla mücadelede geçiş döneminin tamamlandığını ve dezenflasyon sürecine girildiğini vurguladı. Haziran ayından itibaren enflasyonda kalıcı bir düşüş beklendiğini ifade etti.

Dezenflasyon Süreci

Mehmet Şimşek, enflasyonun haziranda başlayacak olan dezenflasyon süreciyle kalıcı bir şekilde düşüşe geçeceğini öngördü. Üçüncü çeyreğin sonunda yıllık enflasyonun %50'nin altına gerilemesinin yüksek ihtimal olduğunu dile getirdi.

Hedefe Ulaşma Kararlılığı

Bakan Şimşek, fiyat istikrarına ulaşmak için sabır ve zaman gerektiğini belirterek, hedeflerine kararlılıkla ilerlediklerini vurguladı. Mali disiplini güçlendirerek dezenflasyon sürecine desteklerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

Beklentiler ve Hedefler

Önümüzdeki dönemde piyasanın enflasyon beklentilerinin hedeflere daha da yaklaşacağını öngören Bakan Şimşek, fiyat istikrarına ulaşmanın sabır ve zaman gerektirdiğini ancak bu hedefe kararlılıkla ilerlediklerini belirtti.