Milyonlarca emekliye Kurban Bayramı müjdesi verildi: Bayram ikramiyesi ödeme tarihi açıklandı! Hesaplara yatacak

Milyonlarca emekliye Kurban Bayramı müjdesi verildi: Bayram ikramiyesi ödeme tarihi açıklandı! Hesaplara yatacak
SGK ve Bağ Kur emeklilerinin beklediği haber geldi. Bu doğrultuda Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağının belli olduğu ifade edildi.

Kurban Bayramı ikramiyeleri ile ilgili açıklama yapıldığı belirtilerek emekli maaşı alan vatandaşlar Kurban Bayramı ikramiyelerini ne zaman alacaklarını merakla araştırmaya başladığı ifade edildi. Bu doğrultuda Kurban Bayramı ikramiyeleri bayramdan 1 hafta önce hesaplara yatacağı bildirildi.

2 BİN LİRA YATIYOR

Emekliye bayram ikramiyesinin bin 100 TL’den 2 bin TL’ye yükselmiş, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda emeklilerin hesabına 2 bin lira emekli bayram ikramiyesi yatırılmıştı. Bu doğrultuda Kurban Bayramında emeklilere 2 bin lira yatacağı ifade edildi.

BAYRAMDAN 1 HAFTA ÖNCE ÖDEME YAPILIYOR 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında, zamlı bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihler belli olduğu belirtilerek bu yıl Kurban Bayramı 28 Haziran’da başlayacağı vurgulandı. Tüm bunlarla beraber Kurban Bayramı ikramiyesi yine bayram öncesi Haziran ayı içerisinde emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacağı ifade edilerek ikramiyelerin bayramdan 1 hafta önce hesaplara yatırılmasının kuvvetle muhtemel olacağı bildirildi.

KİMLERE ÖDEME YAPILIYOR? 

Ödemenin yapılacağı tarihte, emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödeneceği belirtilerek aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine de Kurban Bayramında ikramiye ödemesi yapılıyor.