Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi! Ödemeler o tarihte yatacak

Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi! Ödemeler o tarihte yatacak
Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere verilecek olan 3 bin TL'lik ikramiye hakkında yeni gelişmeler yaşandı ve ne zaman ödeme yapılacağı belirtildi.

Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere verilecek olan 3 bin TL'lik ikramiye hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre, ikramiyelerin hesaplara 1-9 Nisan tarihleri arasında yatması planlanıyordu. Ancak, son günlerde kulislerde dolaşan bilgilere göre, bu ödeme takvimi öne çekilebilir.

Bayram İkramiyeleri Yükseltildi

Emeklilere yılda iki kez verilen bayram ikramiyeleri, bu sefer 3 bin TL olarak belirlendi. Bu tutarın, 1-9 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatması bekleniyordu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılan çalışmalar sonucunda, emekli ikramiyelerinin seçimlerden önce hesaplara aktarılması için bir planlama yapıldığı ortaya çıktı.

Muhtemel Yeni Tarihler Belirleniyor

Halk TV'de yer alan bir habere göre, geçen yılın uygulamaları dikkate alınarak, 1-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatması beklenen 3 bin TL'lik ödemeler için muhtemel yeni bir tarih belirlendi: 25-29 Mart.

Henüz resmi bir duyuru yapılmamış olsa da, ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ödeme takvimi hakkında kesin tarihleri açıklaması bekleniyor. Bu açıklama, emeklilerin bayram ödemelerini bekleyişini sonlandırabilir.