Milyonlarca ehliyeti olana duyuru yapıldı! Meclis'ten geçti: Ehliyetei olanlara müjdeli haber duyuruldu

Milyonlarca ehliyeti olana duyuru yapıldı! Meclis'ten geçti: Ehliyetei olanlara müjdeli haber duyuruldu
Ehliyeti olan milyonlarca kişiye duyuru yapıldıu. Yapılan duyuruda beklenen düzenlemenin Türkiyer Büyük Millet Meclisinden geçtiği ifade edildi.

Ülkemizde ehliyet sahibi olan milyonlarca kişiye son dakika duyurusu yapıldı ve son dakika haberine göre teklifin kabul edildiği ifade edildi. Teklif kabul edilerek yasalaştı ve ehliyet sahiplerine sevindiren haber geldi.

TEKLİF YASALAŞTI 

TBMM’den güzel haber duyuruldu ve ehliyet affına ilişkin sevindiren haber geldi. Yapılan son açıklamaya göre 14 milyondan fazla kişinin 521 milyar liralık borcuna ilişkin yapılandırma teklifi yasalaştığı belirtilerek 31 Aralık 2022 tarihinden önceki borçlar 2 bin TL’nin altında olması halinde silineceği vurgulandı. Ayrıca diğer borçların 48 ay vade ile ödeme seçeneği olduğu aktarıldı.

GERİ İADE EDİLECEK

Yapılan açıklamaya göre yapılandırma kapsamındaki ışık ihlalleri, hız, park cezası, emniyet kemeri, emniyet şeridi ihlali gibi sebeplerden trafik ceza puanı dolan sürücülerin ehliyetleri de geri iade edileceği ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak kanun kapsamında geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesinin yapılacağı belirtilerek alkollü ve uyuşturucuyla araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet vermen sürücülerin için bu durum geçerli olmadığı vurgulandı.

CEZALAR VE PUANLAR A

Geçtiğimiz yıl içerisinde sürücülerin en sık yaptığı hata ve ihlallere karşı ceza puanları açıklandı. İşte o cezalar ve puanları:

Alkollü araç kullanmak: 20 puan

Emniyet kemeri takmamak: 15 puan

Kırmızı ışıkta geçmek: 20 puan