Memur ve emeklilerin beklediği müjdeli haber geldi! Salı gününe kadar maaş hesaplarına yatıyor

Memur ve emeklilerin beklediği müjdeli haber geldi! Salı gününe kadar maaş hesaplarına yatıyor
Memur maaşlarına yapılan yüzde 30’luk zam, kanunun teklifinin 8 Ocak 2023 tarihinden sonra Meclis’ten geçmesi dolayısıyla ayın 15’inde hesaplara yatırılamamıştı. Bununla beraber emekli ve memurlar maaş farklarının ne zaman yatırılacağını araştırıyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, memurların 15 Ocak 2023 günü maaşlarını yüzde 16,48 zamlı aldığını ve birkaç gün sonra da kalan 13,52 puanlık kısmın hesaplara yatırılacağını paylaşmıştı ve bu durumda maaş farkının ne zaman hesaplara yatacağı araştırılmaya başlandı.

CUMA GÜNÜ BEKLENİYORDU

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıklamalarında "Geçen hafta geçirebilseydik pazar günü yansımış olacaktı. Cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15’inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi çünkü sisteme girmeleri bayağı zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur" ifadelerini kullandı.

MAAŞ FARKI ÖDEMELERİ 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın açıklamasına göre memur maaşlarının kalan 13,52 puanlık kısmının pazar günü olmazsa çarşamba ya da perşembe günü ya da gelecek haftaya cuma gününe kadar gerçekleşeceği açıklaması yapıldı. Bu açıklamanın ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği yüzde 30 zam Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler. Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız"

EN GEÇ SALI GÜNÜNE KADAR 

Maaş farkının Cuma gününe kadar yatması beklendiği belirtiliyor. Özellikle geçtiğimiz hafta Cuma günü hesaplara yatması bekleniyordu. Henüz yatmayan ödemelerin ise bu hafta Cuma günü en geç Salı gününe kadar ödemelerin yapılması bekleniyor.