Memur maaşlarına ek zam yapılacak mı? En düşük memur maaşı ne kadar olmuştu?

Memur maaşlarına ek zam yapılacak mı? En düşük memur maaşı ne kadar olmuştu?
Emekli maaşına gelen artış kamu çalışanlarını da heyecanlandır. Kamu çalışanları mevcut maaşlarına zam uygulanacak mı diye merak ediyor. Memur maaşlarına ek zam yapılacak mı sorusunun cevabı haberimizin devamında sizlerle...

Kamu çalışanları maaşlarına ek bir zam gelip gelmeyeceği konusuna da araştırma yaparak birçok soruya yanıt arıyor. Peki memur maaşlarına ek zam yapılacak mı? En düşük memur maaşı ne kadar?

Memur maaşlarına zam uygulanacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emekli vatandaşlara yapılan zammın ardından milyonlarca vatandaş asgari ücrete ve kamu çalışanlarına özel bir artış yapılacak mı sorusun yanıt arıyor. Emekli maaşına gelen zammın ardından milyonlarca vatandaş heyecanlandı. Kamu çalışanları mevcut maaşlarına ek zam gelip gelmeyeceği konusuna yanıt aramakta. Yılda iki defa maaşlarına zam uygulanan kamu çalışanları Temmuz ayının öncesinde bir zam daha gelecek mi diye merak ediyor. Kamu çalışanları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelecek açıklamaları yakın takibe alarak zam haberi bekliyor.

Kamu çalışanları zam ne zaman yapılacak?

Emekli maaşına gelen zammın tüm kurumlarda çalışan kişileri heyecanlandırdı. Kamu çalışanlarının maaşına bilindiği üzere ocak ve temmuz ayı olmak üzere yılda 2 kez zam uygulanmakta. Ocak ayında zam uygulanan maaşlarına temmuz ayından önce tekrar zam uygulanacak mı diye merak eden kamu çalışanlarına temmuz ayı öncesinde zam yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz yetkililerden bir açıklama gelmedi. Kamu çalışanlarının maaşlarına temmuz ayında zam uygulanması beklenilmekte. En son Ocak ayında zam alan kamu çalışanlarının en düşük maaşı 11 bin 848 TL olmuştu. 2023 temmuz zammı ile ilgili olası tahmin ise şu şekilde olabilir;

Memur maaşlarına zam belirlenmesinde enflasyon rakamları etkili olmaktadır. 3 Mart tarihi itibariyle açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamlarına bakılarak aylık bazda enflasyonun % 3,15’lik artış gösterdiğini ve açıklanan rakamlar sonrasında ise memur ve memur emeklisinin alacağı iki aylık enflasyon farkı 9.8 olmakta. Temmuz ayında kadar belirlenecek enflasyon rakamları ile birlikte 6 aylık enflasyon farkı memur maaşlarına zam uygulanmasında etki olacaktır.