Külliye'de flaş toplantı! Ülkemizde herkesin beklediği haber açıklandı: Tarih resmen açıklandı

Külliye'de flaş toplantı! Ülkemizde herkesin beklediği haber açıklandı: Tarih resmen açıklandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısına, bakanlar ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, ekonomideki son gelişmeler ve politika uygulamalarının değerlendirildiği ifade edildi.

Enflasyonla Mücadelede Tedbirlerin Sürdürülmesi

Açıklamada, enflasyonla mücadelede alınan tedbirlerin devam edeceği ve yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme beklendiği vurgulandı. Para politikası, maliye ve gelirler politikasının eşgüdüm içinde uygulanacağı belirtildi. Ayrıca, mali disiplinin güçlendirilmesi amacıyla açıklanan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”nin önemi üzerinde duruldu.

Yapısal Reformların Önemi ve Takvime Uyum

Toplantıda, 12. Kalkınma Planı ve Orta Vadeli Program çerçevesinde belirlenen yapısal reformların önemine değinildi. Bu kapsamda, belirlenen eylemlerin takip edilerek hızlandırılması kararı alındı. Yapısal reformların uygulanması ve takvime uyumun önemi vurgulandı.

Tarımsal Üretim ve Gıda Arz Güvenliği

Tarımsal üretim planlaması ve yeni destek modellerinin değerlendirildiği toplantıda, tarımsal üretimde verimliliği artırmak amacıyla yapılması gerekenler ele alındı. Ayrıca, gıda arz güvenliği ve tarımsal üretimde stratejik hedeflerin belirlenmesi üzerinde duruldu. Bu alanlarda yapılacak çalışmaların ekonomiye önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Ekonomik Kalkınma ve Büyüme Politikaları

Toplantı sonrası açıklamada, ekonomik kalkınma ve büyümeyi destekleyici politikaların devam edeceği ve katma değerli üretime yönelik teşviklerin sürdürüleceği belirtildi. Yapılan çalışmaların sürdürülebilir büyümeyi destekleyeceği ifade edildi. Bu politikaların ekonomide istikrar ve büyüme sağlaması bekleniyor.