Kredi kullanmak isteyenler dikkat! Bundan sonra çok daha zor olacak: Az önce açıklandı

Kredi kullanmak isteyenler dikkat! Bundan sonra çok daha zor olacak: Az önce açıklandı
Bankacılık sektöründe son dönemde önlemler sıkılaşırken, kredi kartlarında nakit avans taksit sayısı 3'e kadar indirildi. Tüm bunlarla beraber krediler hakkında da yeni gelişmeler oldu.

Bankacılık sektöründe son dönemde önlemler sıkılaşırken, kredi kartlarında nakit avans taksit sayısı 3'e kadar indirildi. Bu adım, bankaların risklerini azaltma çabalarının bir yansıması olarak görülüyor. Bankalar, ticari kredi limitlerinde de düşüşe gitti. Ticari kredi limitleri, bazı bankalarda 100 bin TL'ye kadar indirildi. Bu adım, bankaların kredi büyümesini kontrol altına alma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Döviz Kuru ve Merkez Bankası Müdahalesi

Özellikle yerel seçim öncesi döviz talebindeki artışın etkisiyle dolar/TL kuru 32'nin üzerine çıktı. Bu durum, Merkez Bankası'nın kredi büyümesini kontrol altına almak için sıkılaştırma adımları atmaya yönlendirdi.

Bankalar, kredi büyümesini kısıtlama önlemleri kapsamında birey ve kurumların nakit avans limitlerini ve taksit sayılarını azalttı. Bu adımın, risk yönetimi açısından önemli bir adım olduğu belirtildi.

Ticari Kredi Faizlerindeki Artış Oldu

Ticari kredi faizlerindeki yükseliş devam ederken, bazı bankaların ticari kredi faizleri %60 seviyelerine ulaştı. Bu durum, ekonomik belirsizliklerin ve risklerin sektörü nasıl etkilediğine dair bir gösterge olarak değerlendiriliyor.