Kimliğinizle mutlaka sorgulayın! Banka hesaplarına 4.337 lira yatırıldı: İşte sorgulama şekli

Kimliğinizle mutlaka sorgulayın! Banka hesaplarına 4.337 lira yatırıldı: İşte sorgulama şekli
Beklenen 4.337 lira ödemelerin başladığı ve ay sonuna kadar devam edeceği bildirildi. Söz konusu ödemelerin iki ayrı yol ile sorgulanabileceği de aktarıldı.

Para bekleyenler ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırırken söz konusu ödemelerin hesapara yatmaya başladığı bildirildi. Devlet tarafından yapılan ödemelerle ilgili tüm detaylar paylaşıldı ve devlet desteklerinden yararlanmak isteyenlerin neler yapması gerektiği de bildirildi. Hak sahiplerinin hesaplarına ödemelerin yatmaya başladığı ifade edildi.

AY SONUNA KADAR ÖDENİYOR 

Evde bakım maaşı ödemesi alanlar için güzel haber gelirken ödemelerin başladığı ifade edildi. Devlet tarafından evinde yaşlı, yardıma muhtaç, engelli kişilere bakanlara evde bakım maaşı kapsamında para desteği sağlandığı aktarılarak her ayın 15’i ile 31 arasında hesaplara yatan evde bakım maaşları aktarılmaya başlandığı vurgulandı. SMS ve e-Devlet üzerinden maaşların sorgulanabileceği belirtilerek söz konusu ödemelerin il bazında ödendiği bildirildi.

E-DEVLET İLE SORGULAMA 

Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında ödendiği ifade edilerek evde bakım yardımı alanlar ödemelerin yatıp yatmadığını farklı yollardan sorgulayabilecekleri bildirildi. lk olarak vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte sağ üst bölümde bulunan arama kutucuğuna “ “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sorgulama yapılabileceği aktarıldı.

SMS İLE SORGULAMA

Diğer bir seçenek ise telefon üzerinden sorgulama işlemi olduğu belirtilerek ödemesini Ziraat Bankası üzerinden alanlar BAKIYE yazıp 4737’e SMS göndererek ödemelerini sorgulayabiliyorlar.