Karnesini getirene 5.104 TL para verilecek! Öğrencilere karne harçlığı veriliyor: Anında paranızı alacaksınız

Karnesini getirene 5.104 TL para verilecek! Öğrencilere karne harçlığı veriliyor: Anında paranızı alacaksınız
Milyonlarca öğrenci dört gözle beklediği sömestr (Yarıyıl) tatilinin tadını çıkarırken aileleri ile beraber zaman geçiren öğrencilere Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde geldi. Yeni teşvik kapsamında karnesini gösteren herkese anında 5 bin 104 TL para verileceği bildirildi.

Geçtiğimiz hafta milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşanırken eğitim başarılarını aileleriyle kutlayan öğrencilere bu süreçti bir güzel haber de devletten geldiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmak ve ailelerin maddi yükünü azaltmak için ödeme yapılacağını belirtti ve karne harçlığı verileceği ifade edildi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Karnesini alan 19 milyon öğrenciye bir müjde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldiği belirtilerek öğrencilere yönelik teşvik verileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediklerinden hareketle, asgari ücretin %60’ı kadar verilecek olan başarı teşvik ödemesi 5.104 TL olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu başarı teşvik ödemesinden sosyal yardım derneklerinde kayıtlı olan ve sosyal yardım alan ailelerin çocukları faydalanabileceği belirtilerek başarı teşvik ödemelerinin ihtiyaç sahibi çocuklara verileceği bildirildi.

İKİNCİ DÖNEM İÇİN DE ÖDEME 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada; ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk 3’e, okul genelinde de ilk 5’e girenlere asgari ücretin %60’ı kadar başarı teşvik ödemesi yapılacak. Her sene iki defa verilecek olan başarı teşvik paketinde ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde ödemeler yapılacağı belirtildi ve ikinci dönem için yapılacak olan başarı teşvik başvuruları ise gelecek hafta başlayacağı bildirildi.

BAŞVURU VE ÖDEME DETAYLARI 

Cumhurbaşkanı’nın başarıyı teşvik etmek adına duyurduğu bu ödemelere ikinci dönem başvuruları gelecek hafta başlayacak. Başvurular ise bulunulan ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapılacak. Bununla beraber en başarılı olan öğrencilere önümüzdeki günlerde ödemelerin yatırılması beklendiği ifade edildi.