İslam Memiş'den gram altında o tarihe dikkat! Ciddi bir değişim olacak dedi gözler o tarihe çevrildi

İslam Memiş'den gram altında o tarihe dikkat! Ciddi bir değişim olacak dedi gözler o tarihe çevrildi
Para ve Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş'den şok değerlendirmeler. Yastık altı birikimlerini bekleten vatandaşlara müjde haber geldi. Altın ve döviz piyasalarında ciddi bir değişim olacağına dair beklenti ve gelişmeler geliyor. Tüm gözler o tarihe çevrildi.

Para ve Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş'den şok değerlendirmeler. Yastık altı birikimlerini bekleten vatandaşlara müjde haber geldi. Altın ve döviz piyasalarında ciddi bir değişim olacağına dair beklenti ve gelişmeler geliyor. Tüm gözler o tarihe çevrildi. İslam Memiş'den işte detaylar...

Para ve Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, ''Altın ons fiyatında 1805 dolar seviyesinde toparlanma gördük. Tekrar 1800 dolar seviyesi altında sarktığını gözlemliyoruz. Emtia piyasalarına biraz daha negatif seyir var. Biraz daha karışık seyir, beklentiler piyasalarda tam olarak karşılanmadı. Veriler açıklandıktan sonra yüzde 8.5 civarındaki enflasyon rakamından sonra doların değer kayıpları biraz daha rahat borsalarda ralli yaşandı. Biraz daha gergin bekleyiş var. Biraz daha beklentiler karışık. Normalde uluslararası değer kaybeden doların yurt içi piyasalarda tekrar gerilememesi risk tarafına tekrar fiyatlandırmaya neden oluyor. Merkez Bankasının beklentisi olabilir. TL deki pozitif seyri halen gözlemlemiyoruz maalesef.'' dedi.

İslam Memiş döviz piyasalarındaki beklentiler hakkında, ''Bütün yatırım araçlarına genel olarak baktığımız zamanda bir tedirginlik, bekleyiş, gerginlik var. Artık piyasalar yeni bir hikaye bekliyor aslında. Ya yukarı yönlü ya aşağı yönlü trendin gerçekleşmesi için piyasaların yeni bir hikayeye ihtiyacı var. Bu haftanın hikayesi Amerika'daki enflasyon verisiydi. Burada net bir tablo karşımıza çıktı. Eylül ayının hikayesi FED olacak. FED'deki gelişmeleri tekrar takip edeceğiz. Ama şuan da ciddi bir dalgalanma ve belirsizlik var.'' diyerek öngörülen gelişmeleri değerlendirdi.

İslam Memiş tarafından gram altın tarihi, ''Bizim için önemli olan döviz kurlarının gerilemesi. Eğer döviz kurları beklediğimiz gibi gerilerse en azından Ağustos'un sonuna kadar bu 17-30 öngörümüz gerçekleşirse Gram altın/TL fiyatında tekrar 1015-1012 seviyelerini görürüz. Satmış olduğumuz ürünleri karıyla yerine koymuş oluruz. Umarım öyle olur. Hiç merak etmesin biz geride adam bırakmayız öngörülerimiz gerçekleşirse. Biz sadece aklımız erdiğince, dilimiz döndüğünde konuşmaya ve öngörülerimiz insanlarla paylaşmaya gayret gösteriyoruz.'' ifadelerini kullanarak gram altında gerileme beklediğini belirtti.