Herkes bunu bekliyordu: Yeni bakan belli oldu! Asgari ücret için düğmeye basıldı

Herkes bunu bekliyordu: Yeni bakan belli oldu! Asgari ücret için düğmeye basıldı
Seçim gündeminin geride kalmasından sonra gözler artık asgari ücrete çevrildi. Temmuz ayında asgari ücrete zam geleceğinin duyurulmasından sonra asgari ücrete ne kadar zam geleceği merak konusu oldu. İşte merak edilenler..

Herkesin merakla beklediği yeni kabine dün akşam 22.00’de açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimat ile ihracat yönlü büyüme stratejisinin milli gelir üzerindeki artışları, asgari ücret, emekli ve memur maaşları başta olmak üzere sosyal transfer harcamalarının artırılması sağlanarak tabana yayılacak.

TOPLANTI TAKVİMİ AÇIKLANACAK

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında asgari ücrete zam gelmişti. Öyle ki temmuz ayı gelmeden önce asgari ücrete gelecek zam belli olmuştu. Yeni kabinenin belli oldu. Önümüzdeki hafta Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantı takvimi ve yol haritası belli olacak.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLUYOR

Asgari ücrete gelecek olan zam beraberinde pek çok kaleme de yansıyacak. Konuya ilişkin Erdoğan, seçimden önce bakanlıklara gerekli olan talimatları vermişti. Yeni kabinenin belli olmasından sonra Asgari Ücret Tespit Komisyonu takvimi önümüzdeki hafta belli olacak.

YENİ ASGARİ ÜCRET BELLİ OLACAK

Yeni asgari ücret için 500 dolarlık kıstasın dikkate alınacağı belirtilmişti. Asgari ücret için 6 aylık enflasyon rakamları belirleyici olacak. Net asgari ücrete ara zam miktarı refah payının etkisi ile belli olacak.m