Herhangi bir bankanın ATM'sini kullananlar dikkat! Türkiye genelinde değişiyor: İşte böyle olacak

Herhangi bir bankanın ATM'sini kullananlar dikkat! Türkiye genelinde değişiyor: İşte böyle olacak
Bankaların ATM’lerinde 20, 10 ve 5 TL’lik banknotları kabul etmeme kararı alması sektörde büyük yankı uyandırdı. Bu radikal değişikliğin, bankacılık sektöründe dikkat çeken bir gelişme olduğu belirtiliyor.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, bankaların artık bazı küçük değerli banknotları ATM’lerine koymadığını ifade etti. Bu durum, banka müşterileri arasında şaşkınlık yarattı ve dikkat çekti.

Kabul Edilmeyen Banknotlar

Bankaların ATM’lerinde artık sadece daha yüksek değerli banknotları olan 200, 100 ve 50 TL’lik banknotları kabul ettiği belirtiliyor. Geçmişte Merkez Bankası’nın 1000 TL ve 500 TL banknot basma hazırlığı içinde olduğu ve Darphane’nin de 10 TL madeni para basmaya hazırlandığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Eski Merkez Bankası Başkanı'nın İddiaları Yalanlaması

Eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bu iddiaları yalanlamış ve böyle bir hazırlık olmadığını vurgulamıştı. Ancak bankaların ATM'lerinde kabul etmedikleri banknotların değişmesi, müşteri alışkanlıklarını ve finansal işlemleri etkileyebileceği belirtiliyor. Bu durumun bankacılık sektörü üzerindeki etkileri yakından takip ediliyor.