Herhangi bir bankadan kredi kartı sahibi olanla dikkat! Çok önemli karar verildi

Herhangi bir bankadan kredi kartı sahibi olanla dikkat! Çok önemli karar verildi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı ve faizler yüzde 40'a kadar çıkarıldı. Ancak kredi kartları hakkında bir karar verildi ve yıl sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aylık faiz kararlarını artırırken kredi kartı faizlerini sabit bıraktı. Banka, yaptığı açıklamada, "Kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri komisyon oranlarında yıl sonuna kadar değişim gerçekleşmeyecektir" dedi.

Faiz Artışına Rağmen Kredi Kartı Faizleri Sabit

TCMB'nin kasım aylık faiz kararı, 500 baz puanlık bir artışı içeriyordu. Bu kararın ardından, kredi kartı faizlerinde de bir artış bekleniyordu. Ancak Merkez Bankası, kredi kartı faizlerinde bir değişikliğe gitmeme kararı aldı.

Açıklamada Neler Var?

TCMB'nin yaptığı açıklamada, "Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları ile üye işyerlerine uygulanacak azami komisyon oranlarının hesaplanmasında kullanılan referans oran, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/4) kapsamında belirlenen yöntem ile hesaplanarak ilan edilmektedir" denildi.

Referans Oranın Sabit Kalması

Açıklamada, referans oranın 32-45 gün vadeli Türk lirası mevduata bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı ile politika faiz oranının yüzde on fazlasının düşük olanı dikkate alınarak her ayın sondan beşinci iş günü ilan edildiği belirtildi. Bu çerçevede, referans oranın aralık ayı için sabit kalacağı ve kredi kartı azami faiz oranları ile üye işyeri komisyon oranlarında yıl sonuna kadar değişim olmayacağı ifade edildi.

Aralık Ayında Güncelleme

Referans oranın aralık ayı için ilan edileceği tarih, ayın sondan beşinci iş günü olan 24 Kasım 2023 olarak belirlendi.

Bu çerçevede, Merkez Bankası'nın kredi kartı faizlerini sabit tutma kararı, önümüzdeki dönemde kredi kartı kullanıcıları için faizlerde bir değişiklik olmayacağı anlamına gelmektedir.