Halka arza katılanlara kötü haber geldi: Elinizdeki paradan olabilirsiniz

Son dönemlerde yatırım aracı olarak en çok borsa tercih ediliyor. Borsada peş peşe açıklanan halka arzlar talebin her geçen gün artması sonrasında yatırım uzmanlarından da uyarı gecikmedi. Konuya ilişkin Şeref Oğuz, açıklamasında halka arzdan hisse alanları uyardı. İşte detaylar..

Halka arza katılanlara kötü haber geldi: Elinizdeki paradan olabilirsiniz

Şeref Oğuz, yaptığı açıklamasında küçük birikimlerin bağış yoluyla girişimciyi destekleme sistemine ilişkin bir sistem olduğunu ifade ederek, halka arzların ilginç bir zaman içerisinde gerçekleştiği belirtti.

Bu yıl, yılın başından bu yana halka arz edildiğini duyuran şirketlerin sayısında ciddi bir artış meydana geldi. Toplam da şu ana kadar 32 şirket halka açıldı. Dönemsel olarak da SPK tarafından yeni halka arzlar için onay gelmeye devam ediyor.

Halka arza katılanlara kötü haber geldi: Elinizdeki paradan olabilirsiniz

Ekonomi Uzmanı olan Şeref Oğuz, yaptığı açıklamasında vatandaşın son dönemlerde halka arza gösterdiği talebi olumlu bulduğunu ifade etti. Ancak uyarılarını da peş peşe sıraladı.

“KERİZ SİLKELEME YÖNTEMİ”

Eonomim’deki köşesinde bu konuyu ele alan ünlü isim, SPK’nın başvuran şirketi iyi analiz etmediğini belirtti Yüksek kazancın yüksek risk barındırdığını ifade eden Oğuz, “Ancak finansal okur-yazarlığın düşük olduğu ortamda küçük yatırımcının korunmasına özen gösterilmesi son derece mühim. Neticede borsaya 'gel gel' diye davet edilen sonra da 'keriz silkeleme' yöntemiyle mağdur edilen milyonlardan söz ediyoruz” diyerek borsaya katılanları da uyardı.

Oğuz, açıklamasının devamında hükümetin borsayı seçim için kullanmaması ve OVP için delil göstermemesi gerektiğinin de altını çizdi.

SONRAKİ HABER