Gram altın bugün bir kez daha rekor kırdı! Gram ve çeyrek fiyatları zirve yaptı: İşte güncel altın fiyatları

Gram altın bugün bir kez daha rekor kırdı! Gram ve çeyrek fiyatları zirve yaptı: İşte güncel altın  fiyatları
Altının gram fiyatı, güne değer kaybıyla başladı ve 2 bin 238 lira seviyesinden işlem görmeye başladı.

Dün yaşanan ons fiyatındaki artışa paralel olarak değer kazanan gram fiyatı, günü yüzde 0,74 artışla 2 bin 241 liradan tamamlamıştı. Yeni güne başlarken altının gram fiyatı bir miktar değer kaybı yaşadı. Saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,2 azalışla 2 bin 238 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 750 liradan, Cumhuriyet altını ise 15 bin 250 liradan satılıyor.

Ons Fiyatı Düşüşte

Altının ons fiyatı da şu sıralarda yüzde 0,3 düşüşle 2 bin 168 dolardan alıcı buluyor. Bu durum, altının tarihi zirve seviyesine yakın seyrettiğini gösteriyor. Analistler, ABD'de açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin önemine dikkat çekiyor. TÜFE'nin tahminlerin üzerinde artış göstermesine rağmen Fed'in faiz indirimlerine yönelik beklentilerde bir değişiklik olmadı.

Fed'in Politika Toplantısı Bekleniyor

Para piyasalarında, Fed'in 20 Mart'ta gerçekleştireceği para politikası toplantısına odaklanılıyor. Bankanın faiz indirimine başlama olasılığı, piyasalarda mayıs ayı için yüzde 10, haziran ayı için ise yüzde 69 olarak fiyatlanıyor.

Teknik Analizler ve Beklentiler

Teknik açıdan altının ons fiyatında belirli seviyeler öne çıkıyor. Direnç olarak 2 bin 180 ve 2 bin 200 dolar seviyeleri gösterilirken, destek seviyeleri olarak ise 2 bin 160 ve 2 bin 140 dolar önem kazanıyor.