Gece yarısı itibari ile başladı! İndirim yapıldı: Tek bir belge yeterli olacak

Gece yarısı itibari ile başladı! İndirim yapıldı: Tek bir belge yeterli olacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında, bakanlığa ait trenlerde emeklilere yüzde 10 indirim uygulanacağını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, emeklilerin ekonomik, konforlu ve rahat seyahat etmelerini sağlamak amacıyla bu indirimi başlattıklarını belirtti.

Gece yarısından itibaren geçerli olacak bu indirimden faydalanmak isteyen emeklilerin, emekli olduklarını gösteren bir belge sunmaları gerekecek. Bu belge, e-devlet üzerinden veya resmi kurumlardan temin edilebilecek. İndirim, yıl boyunca tüm emeklileri kapsayacak ve herhangi bir zaman kısıtlaması olmadan geçerli olacak.

Bayramda Ek Tren Seferleri

Bakan Uraloğlu, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi artan yolcu talebini karşılamak için de hazırlıkların yapıldığını duyurdu. Bayram tatili ve okullardaki ara tatil dönemi olan 5-15 Nisan tarihleri arasında ek yüksek hızlı tren seferleri düzenlenecek. Bu ek seferlerle birlikte tren kapasitesinde önemli bir artış sağlanacak.

Ankara-İstanbul ve Konya-İstanbul Hattında Artış

Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı tren hatlarında 5 Nisan'dan itibaren başlayacak ek seferlerle, toplamda 18 bin 84 koltuk kapasitesi artışı sağlanacağını belirtti. Ayrıca, Ankara-İstanbul hattında günlük sefer sayısının 13'ten 14'e, Konya-İstanbul hattında ise 4'ten 5'e çıkacağını ifade etti. Ankara-Konya hattında ise cuma, cumartesi ve pazar günlerine ek olarak cumartesi günleri için de seferler düzenlenecek.

Tatil Dönemi Sonrasında Devam Edecek

Yüksek hızlı trenlerdeki bu yeni seferlerin, tatil dönemi sonrasında da devam edeceği kaydedildi. Böylece, hem bayram tatili süresince hem de sonrasında, emeklilerin ve diğer yolcuların daha rahat ve konforlu bir şekilde seyahat etmeleri sağlanacak.