Evlenecek çiftlere büyük müjde verildi! Sevindiren haber geldi: İndirim kararı alındı

Evlenecek çiftlere büyük müjde verildi! Sevindiren haber geldi: İndirim kararı alındı
Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte, çiftlerin bütçelerini zorlayan düğün salonu fiyatları konusunda TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in çağrısıyla sektörde indirim hareketliliği başladı.

Adana Düğün Salonları Organizasyon Derneği (ADSOD), evlenecek çiftlere destek olmak amacıyla düğün salonlarında yüzde 40 indirim yapma kararı aldı.

Düğün Sezonu Başlıyor

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte düğün sezonu da açılmaya başladı. Ancak, düğün salonu fiyatlarının yüksekliği çiftleri zorlarken, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in evlenecek çiftlere özel sektörde destek verilmesi yönündeki çağrısı sektörde hareketlilik yarattı.

ADSOD'dan Önemli Adım

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in çağrısına destek veren ilk kuruluşlardan biri, Adana Düğün Salonları Organizasyon Derneği (ADSOD) oldu. ADSOD Başkanı Ayhan Şirin, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in "devlet çiftlere kredi desteği veriyor. Şimdi sıra özel sektörde" şeklindeki açıklamasını önemsediklerini belirtti. Şirin, havaların erken ısınmasıyla birlikte düğün sezonunun açıldığını ifade etti.

Yüzde 40 İndirim Kararı

2023 yılında 565 bin çiftin evlendiğini hatırlatan Şirin, bu yılın da 600 bin çiftin evlenmesinin öngörüldüğünü dile getirdi. Şirin, bu yıl yapılacak düğünlerle birlikte evliliklerin 500 milyar TL'lik ekonomi oluşturmasını beklediklerini söyledi. Şirin, şunları belirtti:

"Tüm çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma olanaklarının sağlanması çok önemli. Bu hem çiftlerin düğün masraflarına katkı hem de kuracakları yuvalarla ekonomiye katkıları bakımından çok önemli. ADSOD olarak evlenecek çiftlere özel kampanyalar düzenleme kararı aldık. Devletimiz evlenecek çiftlere kredi desteği veriyor şimdi sıra bizde. Dernek olarak evlenecek çiftlere yüzde 40 indirim yapma kararı aldık."

Geniş Kapsamlı Uygulama

Şirin, Tüm Düğün Salonları Etkinlik ve Organizasyon İşletmecileri Federasyonu'ndan (TÜDİFED) Adana'da uygulamaya başladıkları bu kararı ülke genelinde de uygulamak için çalışacaklarını belirtti.