Evine elektrik faturası 135 TL'den fazla gelenler dikkat! Faturanızda 216 TL indirim olacak: PTT'den ödeyeceksiniz

Evine elektrik faturası 135 TL'den fazla gelenler dikkat! Faturanızda 216 TL indirim olacak: PTT'den ödeyeceksiniz
Devlet tarafından verilen desteklerden birinin de elektrik tüketim desteği olduğu belirtilerek ailedeki kişi sayısına göre ödeme yapıldığı paylaşıldı.

Destek ödemeleri, çeşitli kategorilerde yapılan yardımları kapsadığı belirtilerek bu desteklerden birinin de elektrik tüketim desteği olduğu ifade edildi. Dar gelirli faturasını ödeyemeyen ailelere destek verileceği belirtilerek bu destekten yararlanmak için bazı şartlara haiz olunması gerektiği bildirildi. Söz konusu desteğin PTT şubelerinden alınabileceği belirtilerek bu destek tutarının ailedeki kişi sayısına göre değiştiği bildirildi.

PTT ÜZERİNDEN ALINACAK

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlar birçok başlık altında toplandığı belirtilerek bu desteklerden biri de elektrik faturası yardımı olduğu aktarıldı. Devlet, elektrik faturasını ödemekte zorlanan ailelere destek verdiği belirtilerek bu noktada PTT üzerinden elektrik faturası yardımlarının gerçekleştirileceği ifade edildi. Ayrıca destek ödeme tutarının ailedeki kişi sayısına göre değiştiği ifade edildi.

AİLEDEKİ KİŞİ SAYISINA GÖRE DEĞİŞİYOR 

Evine 135 TL’den fazla elektrik faturası gelen dar gelirli ailelere belirli miktarda ailedeki kişi sayısına göre destek sağlandığı belirtilerek elektrik faturası yardımı için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar faturasını ve kimliğini alıp PTT şubelerine giderek destek ödemelerini alabilecekleri paylaşıldı. Söz konusu destek için e-Devlet üzerinden de başvuru yapılabileceği aktarıldı.

ÖDEME VE BAŞVURU

Devlet, 1 kişilik aileler için 130,09 TL, 3 kişilik aileler için 173,46 TL, 4 kişilik aileler için 216,82 TL ve 5 kişilik aileler için 260,19 TL gibi elektrik tüketimine göre değişen miktarlarda elektrik faturası yardımı sağladığı belirtilerek T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet’e giriş yapıp sonrasında “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasında istenen bilgileri doldurarak başvuruların yapılabileceği vurgulandı.