EPDK'dan flaş karar! Fatura ve borcu olanlar dikkat: 31 Mayıs'a kadar ertelendi

EPDK'dan flaş karar! Fatura ve borcu olanlar dikkat: 31 Mayıs'a kadar ertelendi
Deprem bölgesinde faal veya kullanılabilir durumda olan bazı elektrik tüketicilerin sayaç okuma, fatura ve borç işlemlerini erteleme kararı alındığı belirtilerek Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun bu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), deprem bölgesindeki bazı elektrik tüketicilerinin sayaç okuma, fatura ve borç işlemlerini erteleme kararı alındığı belirtilerek EPDK’nin konuya ilişkin kurul kararları, Resmi Gazete’de yayımlandığı ifade edildi.

31 MAYIS'A KADAR ERTELENDİ 

Bu kapsamda deprem bölgesinde faal veya kullanılabilir durumda olan iletimden bağlı elektrik tüketicileri, orta gerilimden bağlı sanayi abone grubundaki elektrik tüketicileri, orta gerilimden bağlı “kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer abone” grubundaki elektrik tüketicileri ile kamu tüzel kişiliğine haiz aboneler ve genel aydınlatma aboneleri haricindeki elektrik tüketicilerinin, sayaç okuma işlemlerinin ertelendiği ifade edildi. Söz konusu ertelemenin 31 Mayıs'a kadar olduğu ifade edildi.

6 AYDA TAHSİL EDİLECEK 

resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında Fatura tahakkuk ve tahsilat işlemlerinin de 31 Mayıs’a kadar ertelenmesi ve bu süredeki toplam elektrik tüketimine esas fatura bedelinin 2023 yılı haziran ayı fatura döneminden itibaren gecikme zammı olmaksızın eşit taksitlerle 6 ayda tahsil edilmesi kararlaştırıldığı ifade edildi.

Yönetmelik kapsamında 6 Şubat’a kadar tahakkuk etmiş ancak tahsil edilememiş elektrik tüketim borçlarına ilişkin “zamanında ödenmeyen borçlar” 31 Mayıs’a kadar ve bu tarih de dahil olmak üzere ertelenmesine ve talepte bulunulması halinde, bağlanacağı ifade edildi.