En yetkili isim açıkladı! Emekli maaşlarına ek zam ve asgari ücrete ara zam

En yetkili isim açıkladı! Emekli maaşlarına ek zam ve asgari ücrete ara zam
Son günlerde milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren maaş zammı konusu gündemin en üst sıralarında yer alıyor.

AKP Grup Başkanvekili seçim sonrasını işaret ederek emekli maaşlarına zam yapılacağını belirtmişti. Şimdi ise merak edilen bir diğer konu asgari ücrete yapılacak olan ara zam.

Asgari Ücrete Ara Zam ve Emekli Maaşlarındaki Gelişmeler

Kamuoyunda seçim öncesi emekliye ek zam beklentisi oluştu. Ramazan ve Kurban bayramları için ödenen bayram ikramiyelerinde yapılan artış, emeklileri memnun etmiş durumda. Ancak milyonlarca çalışan ve emekli, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Habertürk canlı yayınında emekliye ek zam ve asgari ücret artışıyla ilgili konuştu. Yılmaz, "Olabildiğince elimizdeki tüm imkanları kullanarak bu konularda adımlar attık. Önümüzdeki dönemlerde de ekonomimiz büyüdükçe, geliştikçe, istikrarımız meyvelerini vermeye devam ettikçe emeklilerimiz başta olmak üzere bütün kesimlere dönük yine aynı yaklaşımımızı devam ettireceğiz" dedi.

Emekliye Ek Zam ve Asgari Ücret Artışı Konusunda Temkinli İfade

Yılmaz, bütçenin sınırlı olduğunu vurgulayarak, "Emekli oldu, çalışanlar oldu. Kesinlikle bundan hiçbir tereddüt yok. Ama bir taraftan da şu gerçek tabii, emekli sayımız da oldukça yüksek bir rakama geldi, 16 milyon gibi bir rakama ulaştık. Dolayısıyla burada en küçük attığınız adımın büyük bir yansıması oluyor" diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu Seçim Sonrasını İşaret Etti

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, seçim sonrasını işaret ederek emekli maaşlarındaki iyileştirmelerin Meclis'te ele alınacağını söylemişti. 2024'ün emeklilerin yılı olduğunu belirten Akbaşoğlu, Meclis'in Nisan ayında çalışmalarına başlayacağını ve bu konuların müzakere edileceğini ifade etmişti.