En düşük emekli maaşı 6.050 TL oluyor! Ve sonunda beklenen haber geldi: En düşük emekli maaşı da zamlanıyor

En düşük emekli maaşı 6.050 TL oluyor! Ve sonunda beklenen haber geldi: En düşük emekli maaşı da zamlanıyor
Emekli maaşları hakkında çok önemli haberler geldi. Bu doğrultuda emekli maaşlarına zam geleceği ve en düşük emekli maaşının 6 bin 50 lira olacağı iddia edildi.

Emeklilere son dönemlerde güzel haberler peş peşe gelmeye devam ettiği belirtilerek SSK Bağ-Kur emeklilerine 3 müjde birden geldiği ifade edildi. Emekliler temmuz zammı öncesinde bu zam promosyonu ile resmen ceplerini para ile doldurabileceği aktarıldı.

EMEKLİ MAAŞLARI YÜKSELİYOR

Tüm bunlarla beraber TÜİK’in verileri ile belirlenen emekli maaşı zamları yavaş yavaş belli olmaya başladığı belirtilerek ikramiye ve zam beklentisinde olan emeklilerin merak ettiği detaylar da paylaşılmaya başlandığı bildirildi. Bu kapsamda en düşük emekli maaşının 6 bin 50 lira olabileceği ifade edildi.

6 AYLIK ZAM 

2023 yılında maaşlarını yüzde 30 zamlı alan emekliler gözlerini temmuz ayında verilecek zamma çevrildiği belirtilerek çeşitli rakamlar konuşulurken yavaş yavaş belli olan enflasyon verileri maaşları da şekillendirmeye başladığı ifade edildi. Bununla beraber 6 aylık zam dışında zam yapılacak emekli maaşlarına ikramiye de eklenmiş olduğu aktarıldı.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre hesaplanan zamlı maaşlar emeklileri sevindireceği belirtilerek enflasyonu yüzde 55 olarak açıklanması ile aylık açıklanan enflasyon yüzde 3’ü bulduğunu net zammın ise Temmuz'da kesinleşeceği bildirildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 6 BİN 50 LİRA 

Açıklanan son verilere göre Bağ Kur’lu esnafın alacağı zamlı maaşın miktarı 6 bini bulacak. 2000 yılından önce SSK’lı emekliler ise 6 bin 700 TL alacak. En düşük emekli maaşının ise 6 bin 050 TL’yi göreceği belirtiliyor.