Emeklilerin tamamını ilgilendiriyor! 5 bin lira ikramiye ödemesi hesaplara yatacak

Emeklilerin tamamını ilgilendiriyor! 5 bin lira ikramiye ödemesi hesaplara yatacak
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş ikramiyeler hakkında çok önemli bilgiler paylaştı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, emeklilere yönelik yapılan 5 bin TL'lik ikramiyeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

2 KASIM'DA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ 

2 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe giren kanuni düzenleme kapsamında, gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine tek seferlik 5 bin TL ödeme yapılması kararı alınmıştı. Bu konuda yapılan açıklamalara göre, Kasım ayında 10 milyon 429 bin 922 kişiye toplamda 44 milyar 468 milyon 838 bin 223 TL 34 kuruş ödeme gerçekleştirildi.

Mehmet Muş'un paylaştığı bilgilere göre, daha önce bu ödeme yapılmayan 4 milyon 688 bin 945 emekliye ise 5 bin TL ödeme yapılacak. Çalışan emeklilere yönelik ödemenin ise ilave maliyetinin yaklaşık 23 milyar lira olması bekleniyor.

RAHATLAMALARINA KATKI SAĞLAYACAK

Bu kapsamda, emeklilere sağlanan ek ödeme ile milyonlarca emekli, maddi destekle rahat bir nefes alacak.

Emeklilere yönelik yapılan bu düzenleme, sosyal güvenlik politikalarında yapılan olumlu adımların bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Özellikle emekli maaşlarıyla geçimini sürdüren vatandaşlar için önemli bir destek olan bu ikramiye, emeklilerin mali açıdan rahatlamasına katkı sağlayacak.

Ayrıca bu bilgiler ışığında emekli ikramiyelerinin 15 Aralık'tan sonra yatması bekleniyor.