Emeklilere son dakika duyurusu yapıldı! Erkene çekilebilir: Hesabınızı kontrol edin

Emeklilere son dakika duyurusu yapıldı! Erkene çekilebilir: Hesabınızı kontrol edin
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Bayram ikramiyelerinin ödemelerinin erkene alınabileceği açıklandı.

Önceden 10-14 Haziran tarihleri arasında yapılması planlanan ödemeler, 3-7 Haziran tarihlerine çekilebilir.

Bayram İkramiyeleri Erken Ödenecek Mi?

Emekliler, bayram yaklaşırken ikramiyelerin ne zaman hesaplarına yatacağını merak ediyor. Bu yıl Kurban Bayramı ikramiyelerinin 3 bin TL olarak hesaplara yatırılması planlanıyor. Ödemelerin, daha erken bir tarihe çekilerek 3-7 Haziran'da yapılabileceği konuşuluyor.

3 Bin TL Bayram İkramiyesi

Bu yıl emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi 3 bin TL olarak belirlenmiştir. 4A, 4B ve 4C sigorta kolları kapsamında SGK’dan aylık alan dul ve yetimler dahil yaklaşık 16 milyon kişi bu ikramiyeden faydalanacak. Bayram ikramiyeleri ilk kez 1000 TL olarak başlatılmış ve 2024 Ramazan Bayramı öncesinde yüzde 50 artışla 2000 TL’den 3000 TL’ye yükseltilmişti.

Bu düzenleme, emeklilerin bayram öncesi mali ihtiyaçlarını karşılamaları açısından büyük önem taşıyor. Bayram ikramiyelerinin erken ödenmesi, emeklilerin bayram hazırlıklarını daha rahat bir şekilde yapmalarına olanak tanıyacaktır. İkramiyelerin erken ödenip ödenmeyeceği konusundaki kesin bilgi, yetkililerin yapacağı resmi açıklamalarla netlik kazanacaktır.