Emeklilere isyan ettiren haber! Milyonlarca emekliye zam yapılmayacak: 2 bin liralık zam hayal oldu

Emeklilere isyan ettiren haber! Milyonlarca emekliye zam yapılmayacak: 2 bin liralık zam hayal oldu
Emeklilere 2 bin lira zam müjdesi verilmişti. 9 milyon emeklinin ise zam alamayacağı ifade edildi.

Ülkemizde yaklaşık 13,5 milyon emekli bulunuyor ve bu sayıya EYT'liler de eklenecek ve toplam sayı 15 milyonu geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarıldığını belirtti. Yapılan hesaplama doğrultusunda bu zamdan sadece 4 milyon emekli yararlanabilecek ve 9 milyon emekliye hiç zam yapılmamış olacak. Bu durumda emekliler seslerini duyurmak ve aynı oranda kendi maaşlarına da zam yapılmasını istiyorlar.

ZAMDAN SADECE 4 MİLYON EMEKLİ YARARLANABİLİR 

Cumhurbaşkanı Erodğan bu konu hakkında yaptığı açıklamalarında "En düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya çıkarıyoruz" ifadelerini kullanmıştı ve TBMM’den yapılan önceki bilgilendirme baz alınarak en az 4 milyon kişiyi etkileyebileceği vurgulandı.

ZAM AÇIKLAMASI 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da zam hakkında açıklamalarda bulundu. Elitaş açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"En düşük emekli aylığının 5 bin 500 TL olması, 2 milyon 721 bin 270 kişiyi etkileyecek. Eğer 4 bin 500 lira olsaydı 1 milyon 192 bin 186 kişi, 5 bin lira olsaydı 1 milyon 917 bin 254 kişi yararlanacaktı. 6 bin lira olursa 1 milyon kişi eklenecek"

DİĞER EMEKLİLER RAHATSIZ

2 bin TL’lik zamdan en az 4 milyon emeklinin yararlanması beklendiği belirtilerek seçim zammı olan 2 bin TL’den sadece 4 milyon emekli yararlanabileceği vurgulandı. Bununla beraber 9 milyon emekliye ise hiç zam yapılmayacağı aktarılarak 7.500 TL'den daha fazla maaş alan emeklilerin bu durumdan daha fazla rahatsız olduğu aktarıldı.

Önümüzdeki hafta Meclis’e gelmesi beklenen en düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL konusundan 13.5 milyon emeklinin yaklaşık 7-8 milyonunun en düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 TL maaş almaya başlayacağı ifade ediliyor.