Emeklilere çok büyük destek! Tatil imkanı, kira desteği ve birçok yardım daha: Tarih belli oldu

Emeklilere çok büyük destek! Tatil imkanı, kira desteği ve birçok yardım daha: Tarih belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan etti ve emekli maaşlarına yönelik önemli düzenlemeleri duyurdu. Bu kapsamda, emekli maaşlarındaki artış, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı ile bayram ikramiyesindeki yükseltme dikkat çekiyor.

En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye çıkarılarak, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25'e ulaştırıldı. Bayram ikramiyesi ise yüzde 50 zam artışıyla 3 bin TL'ye yükseltildi.

Emeklilere Yönelik Geniş Kapsamlı Destekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Hazine ve Çalışma Bakanlığı, emekli temmuz zammı için çalışmalara başladı. Nisan ayında Meclis'in gündeminde de emekliler yer alacak. Belediyeler ve bankalarla yapılacak protokollerle destekler hayata geçirilecek. Temmuz döneminde ise emekli maaşları için refah payı uygulaması devam edecek.

Emeklilere Yönelik İndirimler ve Avantajlar

BELEDİYE HİZMETLERİNDE İNDİRİM: Yerel yönetimlerle yapılan protokollerle emeklilere su faturalarında indirim, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma, belediye tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma gibi avantajlar sağlanacak.

ENERJİ DESTEKLERİ: Tüm emeklilerin doğal gaz ve elektrik faturalarında indirimli uygulama üzerinde çalışılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yapılacak protokol ile emeklilerin enerji giderlerine yönelik tedbirler devreye girecek.

ULAŞIM DESTEĞİ: Emeklilere belediyelerin sunduğu toplu taşıma dışında diğer ulaşım araçlarından indirimli veya ücretsiz yararlanma imkanı sağlanacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın çalışmaları ile uçak ve tren biletlerinde emeklilere ayrıcalık tanınacak.

BARINMA DESTEĞİ: Büyükşehirlerde kira yardımları ile düşük aylıklı emeklilere destek verilecek. Yerel yönetimlerin devreye girmesiyle emeklilerin kira maliyetlerinin bir kısmı karşılanacak.

FİNANS DESTEĞİ: Bankalarla yapılan protokollerle emeklilere krediye ulaşma kolaylığı, düşük faiz imkanı, ücretsiz banka hizmetleri ve artırılmış promosyon miktarları gibi avantajlar sağlanacak.

TATİL DESTEĞİ: Kamu kurumlarının tesisleri, tatil yapma imkanı bulamayan emeklilere kapılarını açacak. Turizm şirketleriyle yapılan protokollerle özel kampanyalarla tatil beldelerinde indirimli tatil imkanları sunulacak.

REFAH PAYI VE TABAN MAAŞ: Emeklilere uygulanan taban maaştaki destekler, seyyanen artışlarla güncellenecek. Temmuz ayı öncesinde yapılacak bütçe çalışmalarıyla birlikte kök maaş düzenlemesi ve emekli aylık hesaplama sisteminde değişiklikler ele alınacak.