Emeklilere 2 bin lira bayram ikramiyesi veriliyor! Bayram ikramiyesi ödeme tarihi belli oldu: Az önce açıklandı

Emeklilere 2 bin lira bayram ikramiyesi veriliyor! Bayram ikramiyesi ödeme tarihi belli oldu: Az önce açıklandı
Emekliler için çok önemli bir karar alındı ve bayram ikramiyelerine zam yapıldı. Bayram ikramiyeleri 2 bin lira oldu ve ödeme tarihi açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 7500 TL olduğunu açıkladı ve zamlı emekli maaşlarının Nisan ayında hesaplara yatacağı ifade edildi. Ayrıca emekli bayram ikramiyelerine de zam yapıldı. Yapılan zam sonrası bayram ikramiyelerinin 2 bin lira olduğu paylaşıldı. Peki ikramiyeler ne zaman yatacağı araştırılıyor.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Emekli ikramiyesine 2 bin TL artış öngören kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildiği belirtilerek en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun"

ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU 

Bunun yanı sıra emekli bayram ikramiyelerine zam yapıldı ve 2 bin liraya çıkarıldı. Peki bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? 

Geçtiğimiz yıllarda emekli bayram ikramiyeleri bayramdan 1 hafta önce yatırıldı. Bu sene de bayramdan 1 hafta önce hesaplara yatacağı bildirildi. Buna göre bayram ikramiyelerinin 17 Nisan'da hesaplara yatacağı ifade edildi.