Emekli promosyonunda düğüm çözülüyor! Halkbankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası 2023'ü beklemeden rekor ödemeyi açıklayacak

Emekli promosyonunda düğüm çözülüyor! Halkbankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası 2023'ü beklemeden rekor ödemeyi açıklayacak
Türkiye'de milyonlarca emeklinin beklendiği gelişmeler arasında yer alan promosyon ödemelerinde yeni gelişmeler duyurulmaya devam ediyor. Emekli promosyonunda düğüm çözülüyor! Devlet bankaları 2023'ü beklemeden rekor ödemeyi açıklayacak

Emekli promosyonunda düğüm çözülüyor! Devlet bankaları 2023'ü beklemeden rekor ödemeyi açıklayacak - Türkiye'de milyonlarca emeklinin beklendiği gelişmeler arasında yer alan promosyon ödemelerinde yeni gelişmeler duyurulmaya devam ediyor. Bankacılık sektöründen gelen yeni bilgilere göre emekli promosyonunda artık taşlar yerinden oynayacağa benziyor. Buna göre ise 2023 beklenmeden rekor ödeme yapılacak. Promosyonda düğümün çözüleceği tarih için ise daha öncede 2023 Şubat ve Mart aylarında dikkat çekilmişti.

SGK ANLAŞMASI 2023'DE YENİLENECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında ki promosyon anlaşması 3 yıl boyunca devam etmişti. Bu anlaşma 2023'ün Şubat ve Mart ayında sonlanması bekleniyor. Buna göre ise birçok banka bu tarihi beklerken kamu bankalarında ise yapılacak artış için bu tarihlere dikkat çekiliyordu. Kamu Gündemi editörlerinden bankacılık sektöründen yapılan görüşmeler doğrultusunda ise önemli bilgiler elde edildi. 

Bankacılık sektöründe yer alan önemli bireylerden gelen açıklamalarda SGK anlaşmasına kalmadan promosyon rakamlarının önümüzdeki aylarda yükselmesi bekleniyor. Buna göre ise promosyon rakamlarının yükselmesi için o tarih verildi.

28 EKİM'DE ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Emeklilere ödenecek promosyonda alt taban rakamı açıklanacak. Verilecek bu rakam sonrasında ise bankalar bu rakamın altına düşemeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Ekim'de açıklaması beklenen promosyonlar ile ilgili yeni açıklamalar sonrasında ise 14 milyon emekliye adeta para yağacak. Birçok emekli yüksek promosyon ödemesi alarak son ayların en fazla konuşulan konularını bu şekilde rafa kaldırmış olacak.

DEVLET BANKALARI ÇALIŞMALARINI BİTİRİYOR

Özel bankalarda promosyon ödemelerinde rakamlar 8 bin TL ve ek bonuslar ile birlikte 10 bin TL'yi aşarken bu süreç sonrasında ise çalışmaların artık tamamlanmasına birkaç hafta kaldı. Kamu bankalarına daha öncede Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den mesaj giderken yapılacak anlaşmanın Ekim ayı sonrasında emeklilere duyurulması gündemde ki yerini koruyor. 

Yapılacak açıklamalar sonrasında ise rakamların 10 bin TL'yi geçmesi gündemde yer alıyor. Birçok emekli devlet bankalarında ki maaşlarını herhangi bir yere taşımazken bankalarından gelecek yeni gelişmeleri bekliyor. Buna göre ise yapılacak dev anlaşma sonrası milyonlar tekrar maaşlarını kamu bankalarına getirecek.

Promosyonla ilgili en yeni gelişmelerden haberdar olmak için Kamu Gündemi mobil uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz. Android indirmek için tıklayın. Apple cihazlar için tıklayın. 

KAMU GÜNDEMİ - UMUT KÖSE