Emekli bayram ikramiyelerine zam geliyor! İşte 2023 bayram ikramiyeleri için masadaki 3 tutar: Rekor zam geliyor

Emekli bayram ikramiyelerine zam geliyor! İşte 2023 bayram ikramiyeleri için masadaki 3 tutar: Rekor zam geliyor
Emekli bayram ikramiyeleri için zam yapılacağı duyuruldu. Peki ne kadar zam yapılacak? Emeklilerin araştırmaları devam ediyor.

Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün dernekte bir araya geldi. Bu toplantıda emekli bayram ikramiyesi için zam konusu masaya yatırıldı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7.500 TL OLDU 

Akşam ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir müjde geldi ve en düşük emekli maaşı 7.500 TL olarak geçerli oldu. Ramazan ayına girilirken, '2023 bayram ikramiyesi zam alacak mı' sorusu gündemki sıcaklığını arttırdığı bildirildi. Emeklilerin Nisan ve Haziran ayında alacakları bayram ikramiyesi ile ilgili kritik görüşme yapıldığı bildirildi.

Sabah gazetesinden Faruk Erdem'in haberine göre milyonlarca EYT'liyi de ilgilendiren emeklilerin bayram ikramiyesi ödemelerinin 2023 yılı için ilk Nisan ayında Ramazan bayramı öncesinde yapılacağı bildirildi. Şu an da emekli bayram ikramiyesi 1.100 TL olarak uygulanıyor ve bu tutarın zamlanması gündeme geldi.

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi verilen emekli bayram ikramiyesi gündemdeki sıcaklığını arttırdı ve bayram ikramiyesi için dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, dernekte bir araya geldiği biliniyor. Söz konusu ikramiye zammı hakkında görüşmeler yapıldı.

1.750 TL OLABİLİR 

Bu hesapta emekli ikramiyelerine yapılacak zam oranında enflasyonun dikkate alınması öne çıkıyor. Burada yıllık enflasyon dikkate alındığında Şubat ayında Yüzde 55.18'lik rakam ortaya çıkmıştı. Bu oran dikkate alınırsa 1.100 TL'lik ikramiye 1.750 TL'yi buluyor. Toplamda her emekli yılda 3.500 TL'lik ikramiye almış olacak.

İKRAMİYELER 1.500 TL SENARYOSU 

Bu hesapta ise Ocak ayında emeklilere yapılan enflasyon artışı ve refah payı öne çıkıyor. Buna göre emeklilere yapılan 6 aylık artış oranını Hükümet refah payı ile birlikte yüzde 30'a çıkartmıştı. Bu oran dikkate alındığında ise 1.1100 liralık ikramiye 1.430 liraya yükseliyor. Bunun 1.500 TL'ye tamamlandığı düşünülürse toplam ikramiye yıllık 3.000 TL'yi buluyor.

5.500 TL BAYRAM İKRAMİYESİ 

Bu ihtimalde ise toplam ikramiyenin 5.500 TL yapılması. 1.100 TL'lik ikramiyenin 2.750 TL yapılması ve toplamda da 5.500 TL ile en düşük emekli maaşına eşitlenmesi söz konusu olabilecek.