Ehliyeti olanlara son dakika duyurusu yapıldı! Borçluların borçları siliniyor: Yeni düzenleme duyuruldu

Ehliyeti olanlara son dakika duyurusu yapıldı! Borçluların borçları siliniyor: Yeni düzenleme duyuruldu
Yapılandırma yasası trafik cezalarını da kapsadığı belirtilerek trafik cezalarında peşin ödemeyi tercih edenlere hem ana parada hem enflasyon farkında indirim yapılacak, faizin tamamı silineceği ifade edildi.

Trafik cezalarında yapılandırma fırsatı başladığı belirtilerke yapılandırılan trafik cezalarında peşin ödemeyi tercih edenlere hem ana parada hem enflasyon farkında indirim yapılacağı aktarıldı. Bununla beraber 4 bin 538 TL'lik borç bin 871 liraya ineceği vurgulandı.

BORÇLAR SİLİNİYOR

Yapılandırma yasası pek çok insanı ilgilendirdiği belirtilerek yasa ile bazı borçlar tamamen silineceği bazılarının da yapılandırma ile önemli oranda düşeceği aktarıldı. 31 Mayıs'a kadar yapılandırmaya başvuranların borcundaki gecikme faizi silinip bunun yerine Yİ-ÜFE hesaplanacağı ifade edilerek peşin ödemeyi seçenler Yİ-ÜFE tutarının da yüzde 90'ını ödemeyeceği aktarıldı. Bu yapılandırma hakkında yapılan duyuruda 48 aya varan taksit imkanından yararlanılması halinde ise ana para ve Yİ-ÜFE'den oluşan borca belirlenen katsayı ekleneceği bildirildi.

Yasa, trafik cezaları da dahil idari para cezalarında peşin ödemelerde ikinci bir indirim imkanı daha sunulduğu paylaşılarak eğer borç 30 Haziran'a kadar peşin ödenirse, para cezasının aslından da yüzde 25 indirim yapılacağı vurgulandı.

BAŞVURU GEREKMİYOR 

Ayrıca bu yapılandırma düzenlemesinde öncekilerden farklı bir olanak da sağlandığı ifade edilerek vergi, trafik cezası, öğrenim kredisi gibi alacaklardan vadesi 31 Aralık 2022'den önce olduğu halde 1 Ocak itibarıyla ödenmemiş ve tüm tahsil daireleri itibarıyla asli ve feri toplamı 2 bin lira ve altında olanların silineceği bildirildi. Bunun için herhangi bir başvuru gerekmediği duyuruldu.