Ehliyeti olanlara son dakika duyurusu! Dev ceza ödeyeceksiniz: Mutlaka 15 liraya yaptırın

Ehliyeti olanlara son dakika duyurusu! Dev ceza ödeyeceksiniz: Mutlaka 15 liraya yaptırın
Ehliyeti olan ve trafiğe çıkan sürücüleri yakından ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı ve eski tip ehliyeti olanların mutlaka yenilemeleri gerektiği ifade edildi.

Ehliyeti olan ve trafiğe çıkan sürücüleri yakından ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı ve ehliyeti olan vatandaşlara verilen süre sona ermeden yenileme işlemlerinin yapılması gerektiği ifade edildi. Vatandaşların belirtilen tarihe kadar ehliyetlerini yenilemesi ve ücretini ödemesi gerektiği aktarıldı.

15 TL ÖDEYEREK YAPTIRIN

Ehliyeti olanların eski tip ise yeni ehliyetlerle değiştirmesi gerektiği belirtilerek eski tip ehliyeti olanların yenileri ile değiştirmesi gerektiği ifade edildi. Konuya ilişkin eski ehliyeti olanlar zaman zaman araştırmalarına başladı ve İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski ehliyetlerinin değiştirilmesi gerektiğine karar vermişti.

Ehliyetlerin son olarak 31 Aralık 2024 tarihine kadar değiştirilmesi gerektiği belirtilerek eski tip ehliyetinizi yeni tip ehliyet ile değiştirirken de 15 TL gibi bir ücret ödemeniz gerektiği bildirildi. Ayrıca bu yeni ehliyet almak için gerekli evraklar da paylaşıldı. İşte o belgeler:

GEREKLİ BELGELER 

Ehliyetin sahibi olan kişinin kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı ya da pasaport kabul edilmektedir.)

Sürücüye ait sağlık raporu

Ehliyet yenileme ücretinin ödendiğini kanıtlayan, anlaşmalı bankalara, PTT şubelerine yatırıldığını ispatlayan makbuz, hesap belgesi ya da benzeri bir belge

Son altı ay içinde çekilmiş olan bir adet biyometrik fotoğraf

Eski sürücü belgesi

Kan grubunun yazılı olduğu belge ya da kart

Adli sicil belgesi

DEV CEZASI VAR 

Eski tip sürücü belgenizi belirtilen tarihe kadar yenilemeniz gerektiği paylaşıldı. Ehliyetini yenilemeyenlere ise dev ceza verileceği bildirildi.